Zawód gangster

Rise of the Footsoldier
2007
7,5 26 tys. ocen
7,5 10 1 26136
6,8 4 krytyków
Zawód gangster
powrót do forum filmu Zawód gangster

Film dosyć fajny tylko nie bardzo się łapałem niekiedy kto, gdzie, dlaczego, z kim i po co? Może to efekt tego, że oglądalem go po północy i może wkradlo się już zmeczenie. Druga sprawa, zauważyłem już to na kilku angielskich produkcjach, że angole chyba nie mają pojęcia co to znaczy slowo "kark" lub mają nieco inne wyobrażenie o "karkach". Główny bohater niby "kark" straszny bolek, jego koledzy też. W polsce znalazł bym setki 19- latków, którzy są dwa razy więksi niż kolesie z filmu. Gościu na filmie walił koks a i tak wyglądał jak kasztan. Następna sprawa to język, strasznie mnie irytuje dialekt angielski. Kolesie twardzi z ryja i czynów a gadaja jak jakies cioty. Film ogolnie fajny, tymbardziej, że na faktach ale jednak nie do końca odpowiada mi kino kryminalno - gangsterskie w wykonaniu Angoli. Nie wiem ale w co poniektórch scenach miałem nieodparte wrażenie, że są mocno przerysowane i ktoś popuścił zbyt bardzo lejce fantazji. Pomimo, że aktorzy wyglądają wcale nie strasznie grając postacie, ktore chyba za takie uchodziły to daje i tak 7/10 bo fajnie obejrzeć dosyć dobrą produkcję nie zza oceanu.