PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=411786}

Zdarzenie

The Happening
2008
5,3 53 tys. ocen
5,3 10 1 52902
3,4 27 krytyków
Zdarzenie
powrót do forum filmu Zdarzenie

ocenił(a) film na 3

jezu, jakie nudy. Shyamalan po raz kolejny udowodnił, ze nie powinien robić filmów. widze ponizej kilka pochlebnych opini, ale średnia ocena filmu akurat w tym przypadku jest prawidłowa.
pozdr

ocenił(a) film na 8
profix

NIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W OGÓLE! fILM JEST NIEDOCENIANY. A TY PO PROSTU SIĘ NIE ZNASZ!!! GS

ocenił(a) film na 3
stefaniak

Oczywiscie ja sie nie znam, po 5 latach filmoznawstwa i kilku tysiącach obejrzanych filmów. fajnie, to ciekawe kto sie zna?
Shyamalan zrobił tylko 1 dobry film, Niezniszczalny, reszta to festiwal pomyłek, błędów logicznych, czy zwykłych kup. A najbardziej przereklamowanym filmem jest oczywiście 6 zmysł. Klimat fajny, ale koncówka zaprzecza wszystkiemu co pokazywano przez cały czas. nie wiem ile masz lat, ja 33, gdybym był młodszy moze nie dostzregłby tych błędów, Może tobie też sie kiedyś uda. a może nie, to nie zawsze zależne jest od wieku, wystarczy uwaznie oglądać.

profix

Zgadzam sie z Toba w 100 %. Ale slyszales, ze to czy sie komus film podoba czy nie to rzecz gustu, a jak zapewne wiesz o gustach sie nie rozmawia. Ja rowniez filmom poswiecam czesc zycia, ale nie oceniam ich tak jak Ty, nie rozkladam na czesci pierwsze analizujac kazda. Wlasnie przez 5 lat studiowania filmu bardzo wiele filmow nie bedzie Ci sie podobac, bo masz bardziej naukowe podejscie. Ogladajac film oddaje sie chwili i daje sie wciagnac do swiata kreowanego przez fabule. Co do oceny na filmweb, to nie jest wiarygodna bo mamy tu do czynienia z "owczym pedem". Pierwszych kilka osob zaglosuje, a potem 90% kieruje sie ta ocena.