dla mnie film to kompletne Jedynym pozytywnym atutem jest tutaj Gajos ,który faktycznie jest genialny . Z całym szacunkiem jaki mam do Polańskiego z pianistę stwierdzam że zagrał fatalnie i błagam niech się zajmuje reżyserią bo to wychodzi mu fantastycznie. Królikowski!!! a szkoda gadać .Zaskoczyła mnie mile figura. Reszta obsady do żygania . Natomiast film jako film jest fatalny nic poprostu nic się niedzieje aktorzy tylko latają w te i we wte.A apropo zimy jak się robi zimę to konsekwentnie a nie że aktorzy latają w letnio-jesiennych strojach i jeszcze to klękanie na śniegu przez Damę . a na końcu te zasłonki to już wogule żenada . Szkoda że jeszcze aktorzy na końcu nie dziękują za przybycie widzą ....
Zgoda.
Zgadzam sie z taoba w kazdym fragmencie. Na film poszedlem juz w dzien po premierze i zobaczylem kompletne dno. Musze przyznac ze nawet Qvo Vadis bylo lepsze a i ten film uwazam za dno. MAsz racje tylko jAnusz Gajos zagral dobrze, nawet bardzo dobrze. Gdyby nie on ten film wyszedl by jeszcze gorzej. Polanski powinien sie wziac za rezyserie bo Pianista jest rzeczywiscie filmem wybitnym i nietuzinkowym. Jednak grac to on nie umie i nie powinien tego robic. Agata Buzek gra chyba tylko za nazwisko po ojcu i nic nei pokazuje. Olbrychskiemu czesto zdarzaly sie lepsze role, Krolikowskeigo nigdy za wybitnego polskiego aktora nie uwazalem i tak tez jest i teraz. KAsia Figura nie zagrala zle, ale chyba mogla by lepiej i Seweryn. On w Prymasie Tysiacl;ecia zagral o niebo lepiej niz tutaj. chociaz na tle innych rol to wlasnie jego role wypada mi ocenic na druga po GAjosie. Jednak daleko, daleko za nim. Jak bym tego mial malo to na film udalem sie jeszcze raz z klasa bo uznalem ze moze zbyt pochopnie ocenilem ten film. JEDNAK NIE!!!!! gdyby nie moja dziewczyna ktora siedzial przy mnie i na ktroej ramieniu moglem sie zdrzemnac to chyba w polowie seansu bym wyszedl z sali. FILM TO DNO!!!!!