PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=829225}

Zenek

2020
2,8 40 tys. ocen
2,8 10 1 39996
3,7 26 krytyków
Zenek
powrót do forum filmu Zenek

Gdzie Wy wszyscy obejrzeliście ten film?
Czy wasze oceny są tylko z powodu DISCO POLO czy Zenka?
Sam nie lubię disco polo, ale nie hejtuje wszystkiego tylko dlatego że tego nie lubię.
Idę obejrzeć ten film żeby sprawdzić, czy faktycznie film jest żenadą, czy oceny są stronnicze.

ocenił(a) film na 3
Kamil_1987

Ja dzisiaj w kinie. Tragedia.

Kamil_1987

Mam inną dewizę: szkoda życia na złe filmy. Prasa go wyprzedza

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Jardel

Jardel ile Ci Kurski płaci za aktywność na Filmweb?

ocenił(a) film na 6
rafal_hadyk

Mniej niż brejza

ocenił(a) film na 4
malone_lu

skoro sie sprzedałeś za mniej cebulionów to świadczy o tobie maluszku:)

Jardel

Weź przedmiot ze swojego awatara i skieruj w miejsce gdzie rodzą się twoje myśli

ocenił(a) film na 6
browne_2

Nie wysilaj sie na poezje bo jestes zwyklym zaklamanym cieciem, jak polowa towarzystwa tutaj ze swoimi jedyneczkami bez obejrzenia filmu.

Jardel

Nie napinaj się bo się wystrzelasz. To wątek o dennym filmie i wsiowej muzyce. Stąd nie mam przyjemności pisać z miłośnikiem militariów na tematy światopoglądowe. Mój Jezus Cię pozdrawia i podpowiada byś wrzucil Zenka na uszy. Chłopak z podlaskiej wsi chce Twojego poklasku

ocenił(a) film na 6
browne_2

Co ty dajesz człowieku? Sprawny umysłowo jesteś? Hejtujesz film, którego nie obejrzałeś, obsrywasz wątki swoimi postami, skrzywdził ciē jakiś muzyk w dzieciństwie?

Jardel

Jezus nauczył Cię tak grozić bliźniemu przemocą? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ocenił(a) film na 6
MechanikKwantowy

Nie, KOD, UB, NKWD i totalna opozycja Zenka, a co?

Jardel

Mogę sobie wystawić jedynkę bez oglądania bo współfinansowałem ten spektakl ;)

ocenił(a) film na 6
Rysio9742

Możesz se palnąć w łeb, bo to forum nie dotyczy oceny twojego sponsorowania czegokolwiek.

ocenił(a) film na 1
Kamil_1987

Nie trzeba próbować gunwa, żeby stwierdzić, że to gunwo.

Kamil_1987

Oczywiscie ze 90% osob co daje 1 nie obejrzalo filmu. Wystarczy posluchac recenzji na yt gdzie kazdy prawie ocenia film co najmniej srednio.

Boogeyman_filmweb

Widziałem trzy i oceny były zdecydowanie poniżej średniej, więc niestety trudno zgodzić się z tym zdaniem.

ocenił(a) film na 6
MechanikKwantowy

Nie trudno zakłamancu, bo przed premierą jak sprawdzałem to 56% ocen to były jedynki. A tematy na forum oznaczone są datami. Wystarczy nie kłamać.

Jardel

Ekhm, komentarz do którego się odnosiłem mówił o recenzjach na YT i o tym mówiłem. Poza tym wybacz, ale nie będę się wdawał w dalszą polemikę ze spamerskim multikontem.

ocenił(a) film na 6
MechanikKwantowy

EKHM recenzje na necie film ma średnie, tzn 5/10, a burdel na filmwebie robia EKHM takie spamerskie konta jak pozwyzej.

Jardel

Mhm, tak było.

ocenił(a) film na 6
MechanikKwantowy

Yao tao mao aha. Yhym.

Kamil_1987

oceny wynikają z tego, że nie lubiany jest Kurski, więc zero wartości merytorycznej :(

ocenił(a) film na 6
dk2012

Sami to potwierdzają.

dk2012

W punkt!

dk2012

lepiej byloby chyba jednak zobaczyc film. ja nie jestem nawet fanen disco polo ale z samego tego faktu nie krytykuje wszystkiego

Kamil_1987

Wpisy są z powodu nienawiści do PiSu :) Tak samo jeszcze zanim była premiera filmu Smoleńsk, to już zaczęli go opluwać i najniżej oceniać, bo to przecież PIS. Polityka już dawno przesłoniła ludziom ocenianie filmów w kategorii sztuki, teraz wszystko się ocenia po tym kto ten film sponsoruje, jakie ma poglądy jego twórca, promotor itd. Jakoś nikt nie ocenia Kiepskich 1/10, ze względu na Grabowskiego, mającego sympatię z PO. Jakoś nie widać sympatyków PiSu najeżdżajacych na Świat Według Kiepskich, bo główny bohater jest grany przez peowca. Teraz wszystko co związane z TVP, Kurskim, PiSem lub Smoleńskiem, z automatu staje się znienawidzone, nawet (i przede wszystkim!) bez zapoznania się z treścią artystyczną.

trancefan1986

Smoleńsk akurat jest gównem, z tandetnym aktorstwem i duchami Obi-Wana i Yody w końcówce .Natomiast tutaj akurat bez obejrzenia ocenianie przez krytyków to żenada. Czeczot czy Frycz to nieźli aktorzy , zupełnie inna półka, Hryniak jest solidnym rzemieślnikiem, wiec te 1-ki to są z dupy, bo wątpie by film wyszedł poniżej przeciętnej

ocenił(a) film na 6
a_kwitek

Film wyszedł przeciętnie. Pierwsza połowa z Zającem jest dobra, ogląda się lekko i przyjemnie. Jakieś tam braki są, ale Zając robi robotę, nikogo lepszego do tej roli nie można było znaleźć 10/10. W drugiej połowie film siada, zarówno scenariusz, jak i gra Czeczota 2/10.

ocenił(a) film na 6
Jardel

Mam dokładnie takie same odczucia co do filmu :)
Zenek zagrany w młodości według mnie super!
W dalszej części filmu kiedy przenosimy się do czasów współczesnych no robi się nudno i bez polotu.

ocenił(a) film na 10
trancefan1986

Smoleńk to majaki chorego psychicznie człowieka , pzrelane na kartki scenariusza i denny film. Nie ma sensu porównywać go do filmu o zenku mesjaszu disko polo, wielkim człowieku. Zenek to film oskarowy ze świetną scenografią lat 80 i 90, doskonałą muzyką disko polo i znakomitą gra aktorską. A hejtują tylko ci co nie ogladali i zal im dupę ściska że tytułowy znek jest sławny bogaty i robi super muzykę, a oni jebią w fabryce i są nikmim. Miastowe sie znaleźli, blokersi hahahahaha

ocenił(a) film na 10
trancefan1986

gdyby disko polo było religią to zenek byłby papieżem!

ocenił(a) film na 4
trancefan1986

Ocena 1/10 dla Smoleńska to jest raczej od fanów PiS, a nie hejterów. Ci ostatni powinni wnioskować do administratora strony o to, by wprowadził ocenę ujemną. Ten film to jest absolutne dno - nie ma w nim niczego wartego uwagi, a tematyka jest tylko dopełnieniem tego syfu. Takiego dzieła powinni wstydzić się studenci filmówki, gdyby była to etiuda. Propagandowe gówno, mające za zadanie przeforsować przychylną rządowi spiskową teorię, zrobioną za pieniądze podatników w tak słabym stylu, że brak słów. To jest dno dna.

Kamil_1987

Mam podobne zdanie, jak mozna oceniac cos czego sie nie widziało? A najbarzdiej smieszy mnie fakt, ze jak komus sie podobało, to twierdza, ze to na pewno trol, hahah. Gdzie ta nasza tolerancja? Ja film widziałam, bo taka mam zasade, ze jak cos komentuje, to musze najpierw sama sprawdzic, a nie hejtowac, bo tak mi sie wydaje... zenada

Kamil_1987

zobaczycie, ze jak film juz bedzie w tvp to pobije rekordy ogladalnosci. bo kazdy kto teraz hejtuje a na film w kinie go nie stac, tylko na krytyke, to w domu zobaczy...

Barabarra

Chyba cię "lekko" poniosło.

Kamil_1987

Film zaskoczył pozytywnie odwzorowaniem lat 80/90

Kamil_1987

fakt, a film jest naprawdę spoko. Nie ma w nim anwet disco polo prawie :)

Kamil_1987

Filmweb już dawno osiągnął poziom absolutnego dna. Tutaj nie ocenia się filmów jakimi są, tylko przez kontekst. Zgadzam się z opinią OPa. Nie interesuje mnie jak powstał film. Interesuje mnie jaki jest. Inne kwestie można sobie omawiać na innych portalach. Nie tego oczekuję od filmwebu.

ocenił(a) film na 6
DzieXik

Dokładnie tak. Zawsze mi się wydawało że jednak na filmwebie jakiś poziom kultury panuje i że to są bardziej normalni ludzie.
No ale cóż, człowiek zawodzi się całe życie :)
Tak to już u nas w Polsce jest że społeczeństwo mamy nietolerancyjny i strasznie ale to strasznie stereotypowo i stronniczo myślące.
Ale jest jeszcze w Nas nadzieja!

...chyba :D

ocenił(a) film na 1
DzieXik

No, oceniłem jaki jest i dałem 1/10. Na początku liczyłem, że to jednak będzie coś dobrego, ale już pierwsza scena to był cringe fhuj. Po prostu gówniany film. Nic się kupy nie trzyma, jest cringowo i praktycznie cały film to jakieś wymysły a nie biografia.

ocenił(a) film na 7
Kamil_1987

Dokładnie... też nie cierpię takiej muzyki, o tym całym Zenonie nic w sumie nie wiedziałem, nie mam pojęcia czy scenariusz jest zgodny z rzeczywistością ale na pewno film nie jest laurką i broni się sam. Gdyby ten sam film wyszedł spod ręki dajmy na to Smarzowskiego i pod bardziej ogólnym tytułem to zachwytom nad ukazaniem "prawdziwej polskiej wsi" nie było by końca.

ocenił(a) film na 3
Kamil_1987

Nie. Nigdy nie wystawił bym temu filmowi złej oceny przez to że nie lubie disco- Polo. To po prostu chuiowy film był. Ale przez to że pierwsza połowa póki Zenka nie wymienili była w miarę spoko - do oglądania i wgl z tąd jest te 3/10 a nie 1 . Poza tym jak wóda wjeżdża to czy byś szerokich spodni nie nosił i słuchał Eminema czy byś nie był metalem lub kolesiem który Drum and Bass'ów słucha i lubi imprezy elektro z pigułami nie ważne. Jak jest wesele i wóda i lecą Oczy Zielone Zenka to nie ma znaczenia wtedy czego słcuhasz na codzień, wtedy tańczysz na całego do "Disco-Polo" ta muzyka ma to wlasnie do siebie to że normalnie to jest żenada i tego słuchać się nie da. Ale do zabawy na imprezie nie wiadomo czemu wlasnie taka muzyka jest najlepsza ;)

mordarg

Sorki, że wtrącam się w dyskusję. Ale przecież do zabawy jest tyle muzyki, ale utarło się że przy disco polo dobrze się bawi. Ja słucham innej muzyki, ale tego chłamu zwanego disco polo nie trawię serdecznie. Nawet nie jestem w stanie dobrze bawić się po alkoholu, bo puściły by mi hamulce i dj miałby prawdopodobnie zniszczony sprzęt. Ten chłam wywołuje we mnie agresora, a zwłaszcza Zenek. Więc stwierdzenie, że każdy po kilku głębszych przy tym wywija jest nietrafione. A rozmawiałem z kilkoma osobami, które nie lubią disco polo i nie chodzą na wesela, żeby się nie wkurzać.

ocenił(a) film na 3
Rafal_Sobieszek

Rozumiem Cię - Tez tak kiedyś miałem . Tolerowałem Wszystko - Tylko Nie Disco - Polo . Z wiekiem po prostu mi przeszło i zacząłem to akceptować ( oczywiscie nic więcej :) )