PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=829225}

Zenek

2020
2,8 40 tys. ocen
2,8 10 1 39996
3,7 26 krytyków
Zenek
powrót do forum filmu Zenek
oleksiey2000

O czym Ty mówisz Zenek to najwybitniejszy kompozytor Polski zaraz po Chopinie i Dębskim :))))

Joker__filmweb

Co Ty bredzisz? On ich wyprzedził. Ilu ludzi słucha Chopina u Polsce, a ilu króla disco?

ocenił(a) film na 9
Dyzieek

Zenek nie gra disco.
Ramy gatunkowe wspaniałej muzyki disco zamknęły się w latach 80-tych, a tytułowy Żenek wykonuje najbardziej tendencyjną formę nurtu "Disco Polo".

ocenił(a) film na 10
Joker__filmweb

Bo ja wiem czy zaraz po, pana Zenona uwielbia cała Polska i na świecie jest znany. A Chopina to praeie nikt nie słucha i dawno o nim zapomnieli. Tego 2 nawet nie znam to wybitny raczej nie jest
A Pan Zenon tak

pierdantes

Filmweb powinien wprowadzić testy IQ oraz ogólnej wiedzy kulturowej zanim dopuści do możliwości założenia konta na ich stronie

ocenił(a) film na 10
urszula99

wtedy nie miałabyś tu konta

oleksiey2000

Ale Jacek lubi Zenka, więc będzie o Zenku

oleksiey2000

Bo większość lubi płytką rozrywkę trafiającą w najprostsze instynkty. Dlatego właśnie powstał ten film.

Daraxus

To dno dno. Chała, której należy się wstydzić, nie promować.
"Oczy zielone" czy jak to leci....hit? Przebój? 175mln wyświetleń? Idol?

Kurde...gdybym spotkał osobę, dla której pan Zenon jest idolem/wzorem, stopiłby mi się mózg.

A my jeszcze to sponsorujemy " na kurskiego"

oleksiey2000

To prawda. Film bardziej należałby się choćby Korze, Chylińskiej, Golcom, czy Maryli... choć ta ostatnia akurat karierę zawdzięcza czasom... i dziś pewnie by nie osiągnęła tak wiele. .

ocenił(a) film na 4
oleksiey2000

Jaki kraj taki Scooter :)
Każdy ma Scootera, na jakiego sobie zasłużył. Polska ma takiego

oleksiey2000

Mogło paść na kogokolwiek. Można robić filmy o kimkolwiek - nie rozumiem sensu pisania takich komentarzy. Film potrafi zaskoczyć momentami, szczególnie jeśli chodzi o pokazanie Podlasia z lat 80/90. Kto miał okazję się wychowywać w tym regionie doceni pracę ekipy filmowej.