Nie obejżę kolejnego filmu o tragedii w Columbine! Wystarczy mi "Słoń", po nim nie mogłem sobie dać spokoju i przez resztę głowę zaprzątała mi ta "zrealcjonowana" w filmie tragedia.
no dokładnie, swoją drogą Słoń mi się w ogóle nie podobał, ale ogólnie to po co ktoś robi takie filmy, które pokazują taką tragedię? po co ludziom o czymś takim przypominać?
Zastanow sie o czym ty wogole mowisz synu. Wyłącz komputer i wlacz sobie bajki. Jak podrosniesz to moze zrozumiesz ze niektore rzeczy warto pamietac.
I jeszcze jedno, zmien nick bo to nie jest wlasciwe dla ciebie miano.
A i jeszcze pytanko... ci goscie w rzeczywistosci nagrywali swoje ostatnie dni czy to tylko w tym filmie tak ???
nagrywali nie tylko przed smiercia. ostatnie nagrania nie zostaly udostepnione jak na razie, zawieraja one prawdopodobnie przekaz chlopakow dla reszty swiata. to chamstwo ze trzymaja je pod kluczem. swiat powinien wiedziec taki byl plan.
'slon' nie relacjonuje zdarzen z columbine, jest tylko luzno oparty na faktach z wiazanych z ta 'tragedia'. jeste tylko metafora. wiele rzeczy zostalo zmienionych wiec nie nalezy sie nim sugerowac w temacie columbine.
Wcale nie chamstwo. Od razu znalazłyby się jakieś błazny, dla których ten "przekaz" nie byłby ostrzeżeniem i obrazem zdegenerowanego umysłu, ale fajową sprawą i usprawiedliwieniem działań tych morderców. Tak było np. w przypadku Breivika i jego żałosnego, grafomańskiego manifestu.
W słoniu jest tylko kilka epizodów z prawdziwej tragedi, reszta to wizja twórców. Wczoraj w nocy na Dicscover był dokument o tej tragedi i było tam pokazane kilka scen z domowego video morderców, ale te z ostatnich dni przed zamachem nie pokazali bo zostały uznane że moga spowodować kolejne takie rzeczy.
Powinni pokazać jakie były ostatnie chwile ich zycia..ostatnie vieo Erica I Dylana zostało nakrecone 20-04-1999 30 minut przed masakrą...
Siedzę w tym temacie od zeszłego roku i nie siedze w nim bo popieram to co zrobili nie! interesuja mnie filmy i tragedie z udziełem nastolatków...może to głupie ale w Ameryce jest nad czym sie zastanawiać. Nie ujawnili Basement Tapes a w zeszłym roku ile było tragedii z udziałem nastolatków w szkole hę?...no właśnie ale zobaczymy co zrobia w tej sprawie....
Wydaje mi się że Basement Tapes są udostępnione już od dłuższego czasu. Jeśli mnie pamięć nie myli to do ściągnięcia są na www.dylanklebold.com
A chyba kawałek ich ostatniego nagrania znalazł się w dokumencie Discovery "Zero Hour - Columbine Massacre". Nic znaczącego, jest to kawałek jak któryś z nich wjeżdża na parking szkoły. Dokument w kawałkach znajdziecie na www.youtube.com
A co do tragedii w Columbine tak jak i innych na świecie to trzeba robić takie filmy, najlepiej takie by wstrząsały widzami i żeby nastolatkom i dorosłym po takich projekcjach odechciało się urządzania rzeźni i w ogóle zabijania ludzi.
Pozdr.
To nie przez nieświadomośc dochodzi do strzelanin, tylko przez gniew tłumiony w dręczonych nastolatkach żaden film nie pomoże bo zabicie takiego gnoja w umyśle dręczonego jest wszystkim on o tym marzy by mu zmasakrowac łeb, filmy te natomiast są jedynie inspiracją do takich zajśc i dobrze niech wybijają śmieci, ale tylko śmieci niech niewinnych zostawią przy życiu
Taśmy nie są dostępne. To co widziałeś ten wjazd na parking to film ich znajomego Nata Dykemana. I mówię kolejny raz nic z "taśm piwnicznych" nie zostało ujawnione . Są jedynie dwa krótkie pliki audio. Ujawnione są materiały szkolne i "domowe taśmy". Można znaleźć jeszcze nagrania znajomych. Co do Ciebie widzę że masz pojęcie o tej sprawie tylko nagłówkowe, a to lepiej niz nic. Bo reszta co sie tu wypowiada to fallusy co nic nie wiedzą o sprawie. Poczytajcie 11 tysięcy stron dokumentacji, wszystkie książki o tej sprawie, wszystkie pliki i transkrypcje, po korespondujcie z osobami uczącymi się w tej szkole. Wtedy będę prowadził dyskusje, bo narzazie sami samozwańczy znawcy i psychologowie zachłystując się wiedzą z jednego filmu... żałosne wracajcie do swojego przytulnego społeczeństwa bo takie filmy są dla was złe hahahaha
Twój post jest z 2010 roku, więc mam nadzieję, że od tego czasu coś Ci się zmieniło w głowie.
Osobiście nie mam zamiaru marnować ani chwili swojego życia na czytanie potłuczonych przemyśleń dwójki
posrańców (ani nawet policyjnej dokumentacji). Tym bardziej, że dokładnie na takim rozgłosie im zależało... Nie zasługują na nic więcej, niż gnicie na śmietniku historii.
Chwała policji, że nie udostępniła Basement Tapes, bo już teraz niektórzy na tumblrze (!) wybrali sobie tych morderców na idoli.Sądząc po postach, co noc się całują z ich przyklejonymi do lustra zdjęciami, albo piszą obronną powieść z ich punktu widzenia. Tak, oba przykłady to autentyki... Niestety.
Przerażające i żałosne, że młodzież bywa tak pogubiona, że tylko na takie autorytety ją stać.