4,6 1,9 tys. ocen
4,6 10 1 1935
4,0 2 krytyków
Zgroza w probówce
powrót do forum filmu Zgroza w probówce

Film generalnie mocno krwawy, jest imho mocniejszy niż ludzka stonoga. Fabuła średnia, sceny wykonane dobrze, realistycznie. Nie jest to pozycja dla każdego - na prawdę wysokopoziomowa makabra, do obejrzenia na wieczór, ale jak mówiłem, tylko dla entuzjastów takiego kina.

użytkownik usunięty
limewax

Znalazłeś gdzieś wersje z napisami czy po angielsku oglądałeś ?

ocenił(a) film na 6

Niestety, nie znalazłem napisów w internetach. Ani wersji PL ani ENG. Tak czy siak, użyty angielski nie zachwycał złożonością przez większość czasu, więc o ile znasz go na poziomie liceum, dobre słuchawki wystarczą. Fabuła jest tu z resztą elementem pobocznym :)

limewax

Akurat go ściągam z chom-ka i nie wiem co o nim sądzić bo porównując go do ludzkiej stonogi to by znaczyło iż film nie tylko jest ostry ale i też obrzydliwy bo ludzka stonoga przede wszystkim była wybitnie obrzydliwa i to dlatego się tak wybiła i tylu o niej słyszało. Jeśli ten film będzie ostry ale nie obrzydliwy to na pewno będzie to dla niego dużym plusem.

soulfly777kris

DOBRZE POWIEDZIANE :)) wybitny w swojej klasie to fakt. A ta tandeta to tylko podróbka dorych filmów.

ocenił(a) film na 1
limewax

Jesus ***** ja ******* znam ludzka stonoge tez szajs ale szajs warty zobaczenia dla fanow extremy a ten film to tylko szajs

limewax

"Mocniejszy niż ludzka stonoga" HAHHAHA ALE MNIE ROZBAWIŁEŚ - Ludzka stonoga szokuje to fakt, ale film ma fabułę i sens, a ta TANDETA próbuje udawać dobry film z mocnymi efektami. Tylko gdzie te mocne efekty i gdzie tyle tej krwi o której TU się tak rozpisują ?? Ten film nawet nie szokuje chyba że swoją głupotą.

limewax

Wczoraj go obejrzałem i prawdą jest to iż porównywanie go do ludzkiej stonogi całkowicie mija się z prawdą bo nie zbyt szokuje swoimi lipnymi scenami np. uderzania się kluczem do rur w obojczyk. Akurat ta scena była bardzo słabo zrobiona jak wiele innych aczkolwiek ten film bardziej przypadł mi do gustu niż ludzka stonoga tylko brakowało mu solidnego dopracowania. Film "Ludzka Stonoga" moim zdaniem był tak odrażający że aż nie ludzki ,po prostu stanowczo przesadzony. Za to ten film był bardzie zbliżony człowiekowi bo tortury kiedyś były codziennością o których dzisiaj woleli byśmy zapomnieć a szkoda. Wystarczy cofnąć się jakieś 150 lat wstecz w naszej Polsce a ukaże się nam obraz tortur i czarownic. Mało się dziś mówi jak bardzo kiedyś np. cierpiały kobiety posądzane o czary i palone a przed tym kilka dni torturowane. Jak by taka kobieta zobaczyła dzisiaj ten film to by się nieźle roześmiała i powiedziała że w porównaniu do jej tortur to jak drapanie się widelcem po plecach. Szkoda że nikt dzisiaj nawet nie próbuje pokazać w filmie jak kiedyś ludzie cierpieli za byle posądzenie wielkie nieludzkie dzisiaj dla nas tortury które kiedyś były na porządku dziennym nawet na sali sądowej. P.S W Polsce popularne było wybijanie stawów i podpalanie pachwin itp. Nie wiem dlaczego nie można zrobić właśnie takiego filmu który bankowo by zaszokował tylko wymyślamy jakieś obrzydliwe ludzkie stonogi. Chociaż by w hołdzie tym wszystkim kiedyś torturowanym ludziom zrobić taki film ażeby każdy zrozumiał jak potrafi być człowiek okrutny dla drugiego człowieka ku przestrodze.

ocenił(a) film na 5
limewax

jak dla mnie "Ludzka stonoga" byla duuuuzo lepsza (mocniejsza)... ten thrillerek jest slaby, do obejrzenia raz ok moze byc, ale bez rewelacji. nie ma w nim nic szokujacego. przyjemnie sie oglada jak ktos lubi takie klimaty... no ale wielu scen tortur nie pokazuja...i ogolnie malo straszny czy odrazajacy. ja daje ocene miedzy 4 a 5.

ocenił(a) film na 3
limewax

Nie jest. Ludzka Stonoga 1 jest filmem przemyślanym - z paroma błędami i miejscami marnym aktorstwem i miejscami bardzo dobrym, ale nie da się odmówić Ludzkiej Stonodze, że jest filmem przemyślanym. To coś z tematu jest bez ładu i składu i pomysłu na poprowadzenie filmu do końca aby miał ręce i nogi jakieś tam kątem ksero Piły 2 zrealizowane za marne grosze poprowadzone bez pomysłu - z potencjałem psychologicznym postaci, ale na tym się wszystko kończy. Obraz jest bez ładu i składu. Męczy.

ocenił(a) film na 5
limewax

Oglądałam "Ludzką stonogę", "Martyrs", "Piłę", "Serbski film", ale mimo wszystko ten film był dla mnie najbardziej odrażający i zwyczajnie za mocny. Nie umiem go ocenić, bo nie zrobię tego obiektywnie, ale fanom gatunku na pewno się spodoba. Niektóre sceny musiałam przewijać wbrew opiniom, że nie jest aż tak krwawo. Same krzyki, jęki i paniczny strach torturowanych działają na wyobraźnię. Poza tym pierwsza scena przywiodła mi na myśl wiwisekcje, które zdarzały się naprawdę i aż się wzdrygałam na samą myśl o torturach, przez jakie ludzie przechodzili i pewnie nadal przechodzą na świecie. Dobrze się ogląda gore, kiedy ma się poczucie jego odrealnienia, taka "Ludzka stonoga", trochę obrzydza, trochę śmieszy, a jeszcze inni powiedzą, że jest zwyczajnie głupia. W "Zgrozie w probówce" nic nie przekraczało granic realizmu, może dlatego tak na mnie podziałała.