PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=105521}

Ziemia żywych trupów

Land of the Dead
2005
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 16133
5,3 13 krytyków
Ziemia żywych trupów
powrót do forum filmu Ziemia żywych trupów

jaką można było sobie wyobrazić. Wielu krytykuje ten film że za mało w nim zaskoczenia i elementów budzących grozę. Ale trzeba sobie uświadomić że w tej części zombie nie były już zaskoczeniem dla bohaterów filmu, musieli się nauczyć żyć obok nich. Bardziej przerażająca w tym filmie jest wizja zamknięcia w izolowanym świecie i poczucie bezradnośći. Akcja w filmie jest dynamiczna wbrew temu co twierdzą niektórzy. A jeżli chodzi o fabułę to jest nawet bardziej złożona niż w Świcie Żywych Trópów (2004) więc uwagi o zbyt prostą fabułę to są one bezpodstawne. Oprócz oczywistej walki o przetrwanie w filmie pojawia się problem walki o władzę, pieniądze i wpływy. No i zakończenie filmu...mnie zadowoliło, dałem 10/10 i czekam z utęsknieniem na kolejne dzieło Romero (mam na myśli Pamiętnik Żywych Trupów) który ukaże się w 2008 roku) które choć nie będzie bezpośrednią kontynuacją serii to mam nadzieję dostarczy niemniejszych emocji. Pozdro!

darol85

Jak dla mnie najlepszy jest
Dzień żywych trupów 2008 !!! tam się człowiek nie zanudzi i nie uśnie chociaż bo akcja szybka, mocne scenki, adrenalina zapewniona i o to chodzi! :D aczkolwiek ten tez świetny ale troszkę mu brak do tamtego:)