7,9 57 tys. ocen
7,9 10 1 57462
8,5 48 krytyków
Ziemia obiecana
powrót do forum filmu Ziemia obiecana

Według Dziennika Zachodniego miał być puszczony przed nocą oscarową w TVP1,a tu się okazuje że będzie bośniacką Ziemie niczyją z 2001.Owszem nie twierdze że będzie to gorszy film bo go nie widziałem,ale przed tak ważnym dla nas wydarzeniem(nominiacja Katynia A.Wajdy do oscara) chyba wręcz powinno być nakazane aby wcześniej dać jakiś film tego reżysera,chociażby tak na "podwieczorek".

ocenił(a) film na 10
Hegemon_3

Dokładnie. Nie dawno był w TVP2 "Popiół i diament", więc "Ziemia obiecana" byłaby chyba najlepszą propozycją jeśli chodzi o twórczość Andrzeja Wajdy.

miedzianobrody

no po prostu ekstra. czytam tele tydzień , patrzę godz. 22.10 - Ziemia obiecana, reż. Andrzej Wajda. Myślę- hurra, nigdy nie widziałem tego filmu , będzie ku temu najlepsza okazja , okazja także porównania tego filmu z Katyniem. Od razu wchodzę oczywiście na filmWeb ,żeby dowiedzieć się czegoś o nim i nagle widzę ten komentarz. Do jasnej cholery. Ale się wku....em. Bo właśnie dziś mam ochotę zobaczyć film Wajdy i nic innego. Zresztą , czy nie mogliby puścić obu tych filmów? W końcu dziś oskarowa noc...

ocenił(a) film na 7
l_m_siewicz

No nie, ja też sie wkurzyłem :/ Myślałem, że w koncu se ten film obejrzę, wchodzę tu na forum... i załamanie. Zamiast "Ziemi obiecanej" jakaś tam "Ziemia niczyja" :(

Hegemon_3

Też jestem wściekła, miała być "Ziemia Obiecana", klasyk polskiego kina, "Katyń" nominowany do Oscara, więc powinni puścić, a tu dają "Ziemię niczyją" czyli coś. Tak, coś, bo temu filmowi hen daleko do filmu Wajdy z 1974. Jak nic napiszę nieprzyjemnego maila do tvp1.

AkashaVampireQueen

A ja nawet zgłaszam PROTEST!!! Jak można ludziom psuć przyjemność!!! Nic nie wiedziałam o zmianie ramówki i wyczekałam durny blok reklam, spodziewając się UCZTY! Znam film, wiem wiem co STRACILIŚMY.
Niestety nie udało mi się wylać frustarcji bezp. do TVP1, bo nie ma odpowiedniego kontaktu (lub nie udało mi się znaleźć - może nawet lepiej...!!) O jak mnie wkurzyli! Cieszyłam się, że to zobaczę. Kupię DVD, ale to mniej smakuje niż jak się szczęśliwie zdarza przypadkiem...

Rymianka

Rymianka, chcesz wylać frustrację, proszę bardzo, im więcej osób tym lepiej. Telefon tvp: (22)547-44-50 , ich email: widzowie@tvp.pl

Ja już im napisałam, co myślę o tej zmianie programu.

Rymianka

Też się, proszę państwa, wkurzyłem na tę zmianę, bo czekałem od rana rana na Ziemię obiecaną a tu film o wojnie w Jugosławi. Psia juha! Odgrzebałem starą kasetę z filmem i na otarcie łez obejrzałem sobie 4 odcinki serialowe Ziemi obiecanej. Ale chciałem BARDZO film, a nie serial. Minęło już tyle godzin, a niedosyt pozostał... :(((((((

Ludzie z TVP odpowiedzieli na Wasze listy? jak się tłumaczą?

ocenił(a) film na 9
Mateusz_Glowacki

Proponuje,aby jak najwięcej osób przesyłało mejle na wskazany wcześniej adres - widzowie@tvp.pl
Wiem,że teraz to już ,,musztardza po obiedzie" ale myśle że nie do końca - być może osoby z TVP "dzięki" którym nastąpiła zmiana ramówki zostaną pociągnięte chociaż w niewielkim(ale zawsze)stopniu do odpowiedzialności a możliwe że w ramach rehabilitacji Telewizja Polska zdecyduje się na emisje tego filmu w najbliższym czasie.

Ja już wysłałem ,,dziękczynny" e-mail do TVP a wy?

ocenił(a) film na 7
Hegemon_3

Szczęście, że przynajmniej jutro na TVP KULTURA dadzą :)