Czy czy to film dla twardzieli takich jak metale czy raczej dla lalusiowatych mięczaków i lalusów i raczej nie warto na niego marnować czasu? Po trajlerze wydaje się spoko ale nie wiem.
Heh, ale pytanie... To przede wszystkim film dla widza, a widzem może być każdy. Według Ciebie jakie cechy powinien posiadać film dla "metali" czy dla "lalusiów"?
Jeśli miałbym Ci zarekomendować ten film, to może wymieniłbym to, co wymieniłaby większość osób, która go oglądała: niepospolite zdjęcia Emmanuela Lubezkiego i gra aktorska Toma Hardy'ego i Leonarda DiCaprio (moim zdaniem przeceniana).
I jeszcze trochę by można, jednak według mnie to "Zjawa" jest kolejnym film z "cyklu barokowego", czyli przerost formy nad treścią, toteż bliżej jestem do zniechęcenia Cię do niego niż do polecenia.
PsychoGrzesiowi szczerze ten film odradzam. Patrząc na jego filmy ocenione na 10: "Ludzka stonoga", "Krwiożercza małpa" czy "Rekiny Grozy", a spoglądając na filmy, którym dał 1: "Forrest Gump" czy "Jak zostać królem" uważam, że nie zależy mu na zdjęciach czy grze aktorskiej, o których wspomniałeś, a bardziej na rozpie*dolu, wybuchach itd:)
Co do samego Psychogrzeska- gustu nie oceniam, bo to nie moja sprawa, ale już widać że ten film Cię najprawdopodobniej znudzi.
Podobno o gustach się nie dyskutuje, ale... zauważyłem to samo u niego. Nie chciałem ujmować tego w brutalny sposób tak jak Ty, ale cóż, czasami trzeba :)
Jedynie pozostaje mi nadzieja, że jest jeszcze młody i jego gust się dopiero ukształtuje.
Nie ująłem tego znowu tak brutalnie. Po prostu myślę, że autorowi tematu się film nie spodoba, więc szkoda jego czasu. Wydaję mi się że to nie jest film dla "metal twardzieli" jak "krwiożercza małpa" :)
Psychogrzesiek- odpal sobie jedynie na youtube kiedyś scenę z niedźwiedziem. Ona może jest dla "twardzieli".
Nie wiem co ma wiek do rzeczy ale jak już chcesz wiedzieć to kończę magistra i prawdopodobnie niedługo rozpocznę studia doktoranckie z neurobiologii molekularnej.
Luzik:) Mamy różne gusta ale jak widać można wzajemnie polecić lub odwrotnie sobie film. I o to chodzi, a nie by się wzajemnie obrażać, w stylu "ty to się ch*ja znasz" czy coś takiego. Wyraziłem swoje zdanie i tyle. Jak chcesz zobacz film. Jak się okażę że nie przypadł Ci do gustu to napisz mi we wiadomości:) przynajmniej będę wiedział czy trafiłem.