PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=586583}

Zjawa

The Revenant
2015
7,2 286 tys. ocen
7,2 10 1 285562
6,9 96 krytyków
Zjawa
powrót do forum filmu Zjawa

Na wielki występ DiCaprio, czy kolejny popis reżyserski Alejandro G. Inarritu. Ja zdecydowanie na to drugie, przede wszystkim obejrzę dla Inarritu.

ocenił(a) film na 7
RustyRyan

Na to i na to ;D. Mam też nadzieję na świetny występ mojego ulubieńca Hardy'ego ;).

użytkownik usunięty
RustyRyan

Te "wielkie" występy DiCaprio to chleb powszedni, naturalnie czekam na to drugie.

ocenił(a) film na 9
RustyRyan

liczę na świetny film, bo na aktorstwie się słabo znam.

RustyRyan

W tym roku nie widziałem lepszej pracy operatorskiej. Czyżby Lubezki rozbił bank trzema Oscarami pod rząd? Jestem dobrej myśli. Poza tym wyczuwam Statuetki za kategorie techniczne (sceny kręcone TYLKO w naturalnym świetle), scenariusz adaptowany oraz ewentualnie za reżyerię. Czy za rolę pierwszoplanową, to się okaże.

Mahone93

Teraz można chyba przypuszczać ewentualną statuetkę za zdjęcia i scenariusz. Reżyseria, tu jest jeszcze Haynes i pewnie też Boyle, a rola męska zapewne Fassbender za któryś film.

RustyRyan

Z męskich ról (chociaż może raczej kobiecych?) jest jeszcze Redmayne i "Dziewczyna z Portretu", ale nie wiem czy drugi raz z rzędu Akademia go doceni, chociaż... krytycy lubią fizyczne transformacje.