Film jest niesamowity! Historia jak z westernu ale ogląda się z o wiele większymi emocjami. Przepiękne zdjęcia, muzyka, dźwięk(żeby polskie filmy pod tym względem chociaż zbliżyły się do takiego poziomu...), Leo - jeśli nie dostanie oscara to będzie znaczyło,że Akademia z jakichś powodów go nie znosi ale moim zdaniem zasłużył z nawiązką. Polecam- obejrzyjcie, emocje nie stygną ani na chwilę do ostatniej sekundy a film zrealizowany jest perfekcyjnie pod każdym względem.
I jeszcze scenografia jest bardzo dobra, a oprócz tego aktorstwo jest wybitne, nie mówiąc już o bardzo dobrym montażu czy kostiumach, które także są bardzo dobre i stoją na naprawdę wysokim poziomie.
w kategorii kina gatunkowego to jest bez wątpienia arcydzieło. najlepszy film surwiwalowy jaki w życiu widziałem - a widziałem chyba wszystkie. ocena 10 na 10.
Dwie sceny robią piorunujące wrażenie - scena z niedźwiedziem i scena wajdowska. ^^
wajdowska w sensie 'ziemia obiecana'? ja miałem trochę wrażenie że oglądam film Malicka (w jego najlepszym wydaniu) z domieszką Herzoga.