Zjazd absolwentów

Återträffen
2013
6,6 7,5 tys. ocen
6,6 10 1 7527
6,8 21 krytyków
Zjazd absolwentów
powrót do forum filmu Zjazd absolwentów

Nie wiem, czy ten film ma trafiać do osób którzy za młodu byli bici, poniżani, wyśmiewani czy może do osób które biły, poniżały i wyśmiewały? Zapowiadał się ciekawie, potem już było coraz gorzej. A jeżeli chodzi o temat przewodni filmu to niestety, takie osoby zawsze będą i nic tego nie zmieni.

ocenił(a) film na 7
lipapawel

Myślę, że i do jednych i do drugich... A kto odbierze go bardziej osobiście to już inna sprawa. Jedno jest pewne, porusza ważny i ciekawy problem... Ps. ciekawe jak się poczuli "oprawcy" oglądając samych siebie w kinie... :)

użytkownik usunięty
damiaofcb

Ktoś może wyjaśnić dlaczego w obsadzie są takie osoby, a nie inne? Wygląda to tak jakby oprawcy grali samych siebie...

ocenił(a) film na 3
lipapawel

Mnie niemiłosiernie on wynudził, oglądanie tej frustratki było trudne do zniesienia. Siląca się na współczucie Anna była tak odpychająca w swoich zabiegach, że aż zacząłem rozumieć, czemu dzieciaki trzymały się od niej przed dwudziestu laty z daleka.

ocenił(a) film na 7
lew890

Dzieciaki nie trzymały się od niej z daleka, tylko poniżały ją, wyśmiewały i biły.
Btw 9 lat to 1/3 życia - nikt po takim maltretowaniu psychicznym i fizycznym nie może być normalny

lipapawel

Zgadzam się z tym, że zapowiadał się ciekawie, a potem było już coraz gorzej...

ocenił(a) film na 8
lipapawel

Nie rozumiesz, bo nie jesteś zbyt bystry i tyle.