PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32226}

Znaki

Signs
2002
6,3 182 tys. ocen
6,3 10 1 181845
5,5 47 krytyków
Znaki
powrót do forum filmu Znaki

Dużo razy oglądałam ten film, ale za każdym trzyma w napięciu. Najfajniejsza scena według was????????????? Myślę, że ta kiedy Mel Gibson gonił tego kosmitę w tej kukurydzy i kiedy chowali się w piwnicy przed nimi........:):):):):):):)

Coral_23

Jak sobie te durne czapki zrobili!

ocenił(a) film na 7
mongoloid

NO najlepsza :D On wchodzi i ci siedza z czapkami jak debile :P

ocenił(a) film na 10
Coral_23

Cały film jest świetny. Najlepsza scena jak dla mnie to bieg przez kukurydze w nocy. No świetna scena.

użytkownik usunięty
Coral_23

Najstraszniejsza - oczywiście scena w kukurydzy. Najzabawniejszy tekst - córki Grahama: Pod kanapą jest tylko jedzenie...

ocenił(a) film na 6

na mnie największe wrażenie zrobiła scena - oczywiście - pościgu w kukurydzy i akcja kiedy w tv pokazują film na którym widać kosmitę, kiedy przechodzi... ekstra ;D cały film jest super

ocenił(a) film na 4
Coral_23

Najlepszy moment to ten w którym film się skończył.

Astacius

według mnie najstarszniejsza jest scena pościgu Gibsona w kukurydzy za kosmitą,scena z tv na imprezie urodzinowej tych dzieci a także scena w piwnicy.brrr.aż mnie ciarki przeszły:)

bishop_filmaniak

A mnie się najbardziej podobała scena, kiedy Gibson i Phoenix biegali wokoło domu chcąc złapać sprawców i Mel krzyczał "I'm losing my mind!". To była świetna scena. Poza tym film całkiem niezły, 7/10.

LadyKrueger

Też miałam zamiar dać siódemkę ale ze względu na Gibsona oceniłam na 8/10 :D

ocenił(a) film na 3
bishop_filmaniak

A dla mnie te sceny byly zenujące, gonienie sie z kosmitą w kukurydzy i kosmita chadzajacy sobie po ulicy, no chyba ze traktujecie ten film jako groteskową komedie, to faktycznie moglo sie to podobac.

Coral_23

film rewelacyjny! Dla mnie najfajniejszy motyw tego filmu to ta mało, i jej woda, i jakie to miało znaczenie. Chyba jeszcze raz obejrzę ten film.

Coral_23

Najfajniejsza scena jak się na końcu litery pokazały.

użytkownik usunięty
o_m_e_n

No ba... Gdzie mu do takiego arcydzieła jak Resident Evil? :D:D:D

No i co w związku z tym ?

Coral_23

Mi film się naprawdę podobał, oglądałam go już z pare razy i za każdym razem najlepszą sceną jest to, jak jakiś ojciec nadesłał film z urodzin dziecka i tam oni zobaczyli obcego, scena trzymająca w napięciu i naprawdę dobra, gdy w końcu pokazuje się ten ów obcy.
Oceniłam 9/10, ponieważ mógłby być trochę bardziej dopracowany, ale fajny :)

użytkownik usunięty
niesp0dziewanka

Jak dla mnie również scena video z tych urodzin jest najlepsza! Jak pierwszy raz oglądałem ten film i miałem jakieś 8 lat, leżąc w łożku i rodziców nie było wtedy w domu, więc byłem sam i jak zobaczyłem tę scenę to się pod kołdrę aż schowałem...hehe...w sumie to dosyć dziwne, bo np. fragmnet pościgu w kukurydzy aż takiego wrażenia na mnie nie zrobił....ooo i dołożę jeszcze scenkę w tym nożem i odbiciem w nim kosmity (o ile dobrze zapamiętałem, bo już ,,Znaków" dość dawno nie oglądałem)...

tak, dokładnie, wszyscy piszą że najlepsza scena w kukurydzy. wg mnie były lepsze. ale nie zaprzecze, ze od tamtego czasu ani razu u babci nie wchodziłam w kukrydze, bo tez ogladnelam znaki majac około 6/7 lat, to wtedy jeszcze bawiłam się z bratem w kukrydzy. po obejrzeniu filmu już nie, o nie ;P

ocenił(a) film na 10
niesp0dziewanka

niesp0dziewanka, dobre z tą kukurydzą ;) Ja mam prawie 21 lat, a muszę przyznać, ze jak znajduję się w lesie w nocy, lub innych odludnych miejscach, wtedy potrafię poczuć najgłębszy strach, mimo że nic się nie dzieje - moja psychika nie śpi :( Najlepsza scena jaką pamiętam w Znakach, to motyw z urodzinami pokazywanymi w TV... poryło mi beret, do tej pory to pamiętam i nie mam zamiaru Znaków już oglądać. A jeśli podobały Wam się znaki - polecam film 4 Stopień ;) Pozdrawiam Bartek

ocenił(a) film na 7
Coral_23

no... dzisiaj po raz pierwszy obejrzałem ten film :) w końcu się przełamałem, bo w dzieciństwie (7/8 lat) widziałem tylko kawałek, jeden mały fragment i akurat to była scena z urodzin... no przez tydzień nie mogłem w nocy iść do ubikacji ! (bo ja mam korytarz i zawsze wyobrażałem sobie że przechodzi przez ten korytarz z jednego pokoju do drugiego xD).
Film dobry : ) trzyma w napięciu, Gibson jest +1 do oceny :P tylko wg mnie troszkę przesadzona ta ostatnia scena z obcym ale i tak ten film to kawał dobrej roboty ;) i na pewno obejrzę go jeszcze nie raz :D 7/10

ocenił(a) film na 9
Coral_23

Film jest genialny obejrzałem go kilkanaście razy za każdym razem emocje takie same. Dzieło

ocenił(a) film na 3
Coral_23

Najlepsza jest scena, kiedy okazuje się, że dla kosmitów najbardziej zabójczą substancją jest H20. Jakoś nie zauważyli podczas długiego zwiadu i masowej inwazji, że powierzchnia i atmosfera Ziemi składa się przede wszystkim z tego morderczego związku chemicznego.
Niezłe są sceny, w których niezwykle silni fizycznie kosmici nie potrafią wyważyć drzwi ze sklejki.

aklekot

No wlasnie, zastanawiajace jest, dlaczego kosmici nie zaopatrzyli sie przynajmniej w parasole skoro juz sobie upatrzyli Ziemie jako obiekt inwazji, ze juz o jakichs skafandrach nie wspomne. Jak Oni sie zamierzali urzadzic na Ziemii wiedzac ze wszystko naokolo zawiera wode? Dlaczego nie osiedlili sie na jakiejs pustyni? Dlaczego wlozywszy zapewne duzo wysilku i jakiejs miejscowej kosmicznej waluty w prowadzony program podboju uciekli po pierwszych sliwkach robaczywkach? Dlaczego (skoro kol w zbozu bylo tylko 400 w skali calego globu, wiec odpowiednio/proporcjonalnie prawdopodobnie tylko kilkanascie w USA) wojsko nie pojawilo sie na farmie Gibsona, przeciez Amerykanie nie przepusciliby takiej okazji do wyprobowania swoich sil? Ba nawet zaden paparazzi nie zrobil z nimi wywiadu dla Live TV! Dlaczego? Bo w tym filmie nie chodzi o kosmitow ani inwazje tylko o to by Mel Gibson mogl przez chwile pobyc kaznodzieja i w bardzo naiwny sposob przekazac widzowi: wierz czlowieku, bo wiara czyni cuda.

ocenił(a) film na 8
znudzonapanidomu

Bo w tego typu filmach zawsze jest tak, że obca cywilizacja spuszcza nam bęcki by później ugiąć się przed niszczycielską siłą wody, jak to było w przypadku "Znaków" czy też... bakterii l] (Wojna Światów z 2005)

ocenił(a) film na 10
Coral_23

Jak dla mnie najlepsza scena to ta, w której Mel Gibson ciągnie telewizor i gdy chce go włączyć dostrzega kosmitę w odbiciu. A druga najlepsza bo ta z urodzinami dzieci. Nieźle ryje banie :D

Coral_23

Najfajniejsza scena filmu to napisy końcowe...

ocenił(a) film na 3
Coral_23

najlepsza scena to ta, w której kosmici dokonują inwazji i powstrzymują ich drewniane drzwi