Kiedy po raz pierwszy obejrzałem ten film byłem pod wrażeniem. Naprawdę mi sie spodobał. Od tamtej chwili oglądam go za każdym razem gdy leci w telewizji. Polecam.
Mam to samo odczucie, już za pierwszum razem uznałam, że jest fantastyczny. Wczoraj też oglądałam :D
Eee tam strasznie nudny , nawet skupić się na nim nie potrafiłem ( może dlatego ,że z lektorem i w tv ) .Wszystko jest tu jakoś nieskładne i zrobione po macoszemu. A przesłanie ? Że nic nie dzieje się bez przyczyny ? Pfff ...
Widocznie nie zrozumiałeś do końca treści filmu przeczytaj opinie innych ludzi na ten temat to może znajdziesz w nim coś więcej. Mi się film podobał a dziwne ufoludki mi nie przeszkadzały bo one są tam po to żeby budować napięcie bo to thriller (choć w ostatniej scenie nie umieszczałbym tej komputerowej pomyłki wystarczyło fajne ujęcie odbicia w tv), a przesłanie jest i to bardzo mądre wg mnie.
Znaki również bardzo mi się podobają. Ten film jest tuż za Szóstym zmysłem i Niezniszczalnym w moim rankingu filmów Shyamalana :)Chyba muszę go w końcu kupić, bo za każdym razem gdy go oglądam to jestem w niego wgłębiony i nic, ani nikt nie może mnie oderwać od tv. Po prostu piękny film, ukazujący strach rodziny przed obcymi, która ma swoje własne problemy. Wojna Światów Spielberga to w porównaniu do znaków zwyczajna szmira.
Dokładnie, uwielbiam filmy które potrafią trzymać w napięciu bez super efektów specjalnych. Oczywiście mogli zrobić mnóstwo wodotrysków, ale dzięki takim ujęciom jak te np. z telewizora film jeszcze długo będzie świeży. Prawda że jednak trochę w ostatniej scenie pojechali ale i tak ufol stał w cieniu... i film ma u mnie 9
Nie no trzeba przyznać że film naprawdę jest dobry. Trzyma w napięciu od początku do końca. Także polecam i to bardzo.
mi też się podobał. trzyma w napięciu tak prawdziwie. pomimo że opowiada o obcych, nie jest nieprawdopodobny. plus świetni Gibson i Phoenix