PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32226}

Znaki

Signs
2002
6,3 182 tys. ocen
6,3 10 1 181850
5,5 47 krytyków
Znaki
powrót do forum filmu Znaki

Czy ktokolwiek normalny rzeczywiście wierzy w 'znaki od kosmitów robione na polach'?? Już dawno okazało się,że autorami takich znaków są ludzie! Pomysłodawcami było dwóch starszych panów z bodajże Anglii, którym się nudziło, więc za pomocą prostych metod zaczęli robić takie znaczki i wzory wygniatane w zbożu. Pomysł szybko został podłapany i rozwinięty przez innych ludzi. W obecności wielu świadków tworzono takie dzieła i to nie raz naprawdę zakręcone. A mimo to jet jeszcze tylu nawiedzonych naiwniaków którzy chcą w tym widzieć coś pozaziemskiego, pomimo tak prostego wytłumaczenia. Kosmici przelecieli pół kosmosu, żeby zrobić 'znak' na polu pszenicy/kukurydzy na jakimś zadupiu? Taa... Dlatego film nie podobał mi się, bo wyorzystuje tak oklepany i niedorzeczny motyw.

sakurazukamori

rzeczywiście może i większość kręgów j est dziełem człowieka, ale nie mam pojęcia, kto jest autorem bardziej skomplikowanych wzorów?

ocenił(a) film na 3
Mrs_Sparrow_2

Boshe, a co ma prawda do filmu który miał ukazac lekki dreszczyk i fikcyjne zdarzenia? Niewiadomo kto tworzy wiele kręgów ale gdyby nie było w tym nic dziwnego i niewyjaśnionego, juz dawno rozwiązana bylaby zagadka. Film to film a życie to życie. Wiekszość horrorów i cos ala "Znaki" ma w sobie nieprawdę bo to co sie dzieje na co dzień nikt by nie oglądał. to miejsce nie jest raczej do prowadzenia wykładów na temat powstawania piktogramów. Co do filmu - świetny, najlepsza (jak dla mnie scena gdy Graham Hess upuscił latarkę i swiatło skierowało sie na nogę ufoludka ;) podziwiam Joaquina (Merill) a zreszta ja i tak go uwielbiam !!

sakurazukamori

Na pewno wiele piktogramów jest robionych przez ludzi, ale część to nadal zagadka dla ludzi. Być może robi je jakaś nieznana siła (ufo?), a może powstają w sposób naturalny. Faktem jest, że w piktogramach uważanych za ,,prawdziwe'' nie ma nawet 1 złamanego kłosa ! Dodatkowo w takim kręgu szwankują urządzenia elektryczne, a nawet była relacja, że śmigłowiec przelatujący nad takim kręgiem mało się nie rozbił bo na kilka sekund padła elektryka. Poza tym niektóre kręgi mają tak skomplikowane wzory, że ludziom ich zrobienie zajeło by kilka tygodni a tym czasem one powstają w 1 noc. Tak więc nawiedzonym naiwniakiem możesz nazwać co najwyżej siebie...0

ocenił(a) film na 10
sakurazukamori

Wychodząc z założenia jakie proponuje nam Sz. Pan Salvo, większość filmów to totalne klapy. ,,Matrix" (Nie istnieje coś takiego jak świat wymyślony przez maszyny), ,,Władca pierścieni" (Hobbici to wymysł), ,,Spider-man" (Nie ma pająków mutantów), ,,Wojna światów" (skąd Spielberg wie, że kosmici istnieją).

Pozdrawiam.

sakurazukamori

Radzę ci Salvo lepiej zapoznać się z tematem kręgów zbożowych, bo to co piszesz jest tak powszechne i płytkie, że jeszcze ktoś w te twoje wywody uwierzy. Rzeczywiście twoje wytłumaczenie tego fenomenu jest proste, ale zarazem powierzchowne i kompletnie mija się z prawdą.

Logan_6

Płytkie i bzurne są właśnie twierdzenia jakoby ufo robiło te kręgi i zdania nie zmienię. Nie chodzi o to, że każdy film musi opierać się na czysto naukowych faktach. Ktoś tu mnie źle zrozumiał. Po prostu sprawa kręgów i oszołomów twierdzących że są one dziełem jakichś nieznanych sił to dla mnie niedorzeczność. Dlatego sam film jest dla mnie zupełnie nieciekawy.

sakurazukamori

Widzę,że nawiedzeńców którzy dadzą sobie wciskać takie ciemnoty jest wielu. A każdy kto próbuje podejść do tematu racjonalnie, jest od razu tępiony. Przytoczyłem czyste fakty, można je zobaczyć w wielu filmach dokumentalnych. Uważam je - jak każdy jasno myślący człowiek - za bardziej prawopodobne niż ufo-stworki, komunikujące się z ludźmi za pomocą piktogramów wygniatanych w uprawach. Ale ok, jak ktoś chce wierzyć w takie bzdury, to niech wierzy. To nie moja sprawa i mam to gdzieś. Każdy ma jakieś swoje małe odchyły, ja też, tyle że nie na punkcie zgniecionej pszenicy.

sakurazukamori

"Płytkie i bzurne są właśnie twierdzenia jakoby ufo robiło te kręgi i zdania nie zmienię"

No widzisz i tu wychodzi twój brak wiedzy w temacie- powszechny błąd w myśleniu o tym, że to sprawka UFO- wytarty tekst ludzi nieznających wielu elementów tego zjawiska

"A każdy kto próbuje podejść do tematu racjonalnie, jest od razu tępiony"

Tępiony? Spójrz lepiej jak ty odnosisz się do osób, które się tym interesują czy są tym fenomenem zaciekawieni..."Po prostu sprawa kręgów i oszołomów twierdzących że są one dziełem jakichś nieznanych sił to dla mnie niedorzeczność" -- dla ciebie to oszołomy, nawiedzeńcy, odchyły...
Widzę, że tylko ty masz racjonalne podejście do tematu...ciekawe

"Przytoczyłem czyste fakty, można je zobaczyć w wielu filmach dokumentalnych. Uważam je - jak każdy jasno myślący człowiek - za bardziej prawopodobne niż ufo-stworki, komunikujące się z ludźmi za pomocą piktogramów wygniatanych w uprawach. Ale ok, jak ktoś chce wierzyć w takie bzdury, to niech wierzy. To nie moja sprawa i mam to gdzieś. Każdy ma jakieś swoje małe odchyły, ja też, tyle że nie na punkcie zgniecionej pszenicy."

A cóz ty za fakty przytoczyłeś? Pooglądałeś pare programów i wyraziłeś swoje zdanie- to wszystko. "Uważam je, jak każdy jasno myślący człowiek..."- inni mając alternatywne poglądy na ten temat nie myślą jasno, prawda? Sto lat temu ktoś pomyślał, że chciałby polecieć na księżyc- debil prawda, powinien myśleć racjonalnie, a jednak się stało...
Zauważ, że przytaczasz non-stop tylko jedną starą, wytartą teorie o komunikujących się z naszą cywilizacją ufoludkach, które wygniatają znaki w zbożu.

Myśl sobie w tym temacie co chcesz- ale nie zwymyślaj ludzi od nawiedzonych oszołomów z odchyłami, bo nie każdy patrzy na to zjawisko w tak prosty sposób jak ty.

sakurazukamori

Rajusiu, przeciez to kino. W filmach moze byc co tylko sie komu podoba.

ocenił(a) film na 9
dustgarden

ehh problem ludzi polega na tym ze nawet jak o czyms nie maja pojecia to i tak mysla ze wiedza cos na dany temat; kto wie moze kosmici rzeczywiscie odwiedzaja nasz planete, wcale nie musza utzrymywac kontaktu z rzadem jakiegos kraju, mysle ze sa za inteligentni aby zwracac uwage na takie podzialy, a czy znaki na polach uprawnych sa ich dzielem? jesli nie robia tego ludzie, to zapewne obca cywilizacja bo Bog chyba czyms takim sie nie zajmuje, a nie ma tez mozliwosci aby tak skomplikowane i symetryczne wzory byly dzielem natury - nawet czlowiek ma jedno oko wieksze od drugiego ;)

ocenił(a) film na 6
dustgarden

Drogi salvo

Z tego co napisałeś, jasno wynika że, jesteś człowiekiem o ograniczonej inteligencji

"Pomysłodawcami było dwóch starszych panów z bodajże Anglii, którym się nudziło, więc za pomocą prostych metod zaczęli robić takie znaczki i wzory wygniatane w zbożu. Pomysł szybko został podłapany i rozwinięty przez innych ludzi."

Napewno jakiś procent z tych znaków są zrobione przez ludzi (chodzi mi tutaj o te najprostsze wzory), jednak niewierzę że, ludzie mogli stworzyć te bardziej skomplikowane

"W obecności wielu świadków tworzono takie dzieła i to nie raz naprawdę zakręcone"

Niestety muszę cię zasmucić, wszystkie kręgi były robione w nocy, kiedy nikogo niebyło.

"A mimo to jet jeszcze tylu nawiedzonych naiwniaków którzy chcą w tym widzieć coś pozaziemskiego, pomimo tak prostego wytłumaczenia."

Fajnie to tak uważać się za mądrzejszego od eszystkich naukowców, którzy zajmują się kręgami i ufo??

"Płytkie i bzurne są właśnie twierdzenia jakoby ufo robiło te kręgi i zdania nie zmienię."

I tutaj wykwzujesz swoje płytkie myślenie ponieważ, nieważne jakich argumentów użyła by osoba, z którą rozmawiasz na ten temat, i nieważne że jej argumenty byłyby bardziej sensowne, to ty i tak lecisz w zaparte i wolisz się dalej upierać, niż przyjąć do wiadomości że ta osoba ma rację.

"Przytoczyłem czyste fakty, można je zobaczyć w wielu filmach dokumentalnych. Uważam je - jak każdy jasno myślący człowiek - za bardziej prawopodobne niż ufo-stworki, komunikujące się z ludźmi za pomocą piktogramów wygniatanych w uprawach."

OK. cazyli w/g twojej teorii ok 60% naukowców to idioci, tak?? tyle że ci idioci wiedzą więcej od ciebie. A tak pozatym to ja też oglądałem programy o kręgach np. taki w którym studenci zrobili krąg w zbożu o promieniu 5 m. w czasie w jakim powstają WSZYSTKIE kręgi czyli jednąnoc

PS. Powiedz mi: cay wierzysz w Boga??

użytkownik usunięty
sakurazukamori

Chłopie, film ma nie być zgodny albo niezgodny z rzeczywistością, tylko ma być dobry, cokolwiek przez to się rozumie. Tak jak wszystko każdy film jest kręcony z myślą o pewnej grupie odbiorców do której jest on skierowany. Widocznie Ty do tej grupy nie należysz, bądźjeszcze nie skapowałeś o co w nim chodzi