PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32226}

Znaki

Signs
2002
6,3 182 tys. ocen
6,3 10 1 181845
5,5 47 krytyków
Znaki
powrót do forum filmu Znaki

Niestety, tym razem pan Shyamalan przydupczył po całości. Aż dziw, że facet, który nakręcił zajebistą "Osadę" i całkiem niezły "Szósty zmysł" wydalił z siebie taki parujący ekskremencik. Film groteskowo wręcz idiotyczny potwornie nudny, zupełnie nie trzymający w napięciu, z tragicznym scenariuszem, źle zagrany. Kompletna strata czasu. I jeszcze ten ufit na końcu - rotfl.

ocenił(a) film na 9

nie jest taki znów idiotyczny i bezsensowny jeśli przyjrzeć się bliżej. Jest to film czerpiący garściami z symboliki biblijnej, a cała historia to luźne nawiązanie do apokalipsy. Jeśli ktoś czytuje Biblię, od razu zauważy, że biblijnych odniesień jest tam od groma, w trakcie oglądania wiele z nich rzuciło mi się w oczy, teraz większość już niestety zapomniałam.
pierwsze z brzegu przykłady które przychodzą mi na myśl - "znaki" - nawiązanie do "znaków" końca świata,
sposób pokonania obcych - drewno i woda, "tree and water" anglojęzycznym łatwiej to było zrozumieć bo tak mówią na krzyż i chrzest,
obrócenie się zwierząt przeciwko ludziom, "żądła" kosmitów, itepe.
nie chce mi się rozpisywać, w każdym razie wiele tam takich niuansów i słów-kluczy, da się to zauważyć.

użytkownik usunięty
goskos1

I co z tego? To niby twoim zdaniem ratować ma nudę tego filmu?

ocenił(a) film na 9

Moim zdaniem nie był nudny, tylko może nie zrozumiałeś o co w nim chodzi. Mi się tam podobał.

użytkownik usunięty
goskos1

wypierdalaj

ocenił(a) film na 10

Człowieku idź się lecz! A film był zajebisty, tylko ty jesteś za tępy by to zrozumieć!

użytkownik usunięty
mat161

nie, to ty się podniecasz dziecinnymi filmami, bo jesteś głupim gówniarzem

ocenił(a) film na 7

Stary. Twoim sposobem pisania pokazujesz kto tu jest gówniarzem.

ocenił(a) film na 9

nie podniecaj się sztucznie

ocenił(a) film na 9

obciongnij mi ;d;d;d;;d;d;d;d;ddd

ocenił(a) film na 10

Oj przyjacielu kompletnie się nie znasz.Proponuje niezniszczalnych-to jest film dla ciebie;prosty i nie wymagający myślenia.Szkoda że głupi jak but.

ocenił(a) film na 6

"Borat..." za to jest wybitnym dziełem

ocenił(a) film na 10

Proponuję film "Marsjanie atakują". ten film na pewno zrozumiesz :)

użytkownik usunięty
chudyWKS

o, kolejny tępy gimbus zarzuca mi niezrozumienie
tam nie ma nic do rozumienia, to głupi film dla głupich ludzi po prostu
takich jak większość was z tego wątku

ocenił(a) film na 10

Cóż, nie będę się kopał z koniem, niektórzy rodzą się niedorozwinięci i tak musi zostać. Szkoda, że rodzice nie próbowali coś z tym zrobić, ale czasu nikt nie wróci. Dziecko trzeba kochać niezależnie czy jest chore czy nie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Jak do cholery opanowałeś alfabet !?

ocenił(a) film na 7
chudyWKS

@DoktorAbraxas - z takimi tekstami "wypierdalaj" przynosisz jeno wstyd swojemu miastu, Raszynowi. No cóż, w domu starzy nie pozwalają bluzgać to tu sobie pofolgujesz. Ale w sumie to nie do końca Twoja wina, że zdenerwowało Cię to, że Ci się nie podobał. Ściągnąłeś se pewnie film z Sieci tak jak zresztą ja, więc skąd miałeś się dowiedzieć od ilu jest dozwolony lat, że od 15-tu, więc jeszcze się za niego nie powinieneś brać?

ocenił(a) film na 3
Jack_Holborn

Film jest oczywiscie beznadziejny, ale poziom autora tematu jest jeszcze gorszy, niz poziom tego filmu