Film trochę inny niż się spodziewałem. Spokojny, klimatyczny z specyficznymi wątkami komediowymi. Na 8 lat komentarze w filmweb powstrzymały mnie przed obejrzeniem, to tylko utwierdziło mnie że nie warto brać ich tak do końca pod uwagę.
Mam wiele do zarzucenia temu filmowi ale nie pochwalam oglądania filmów na podstawie ocen na FilmWeb. Nie wolno się sugerować i czasami oglądnąć nawet zły film aby mieć jakieś porównania. Jak by na przykład trzech pedałków napisało, że cipka jest BE i nie warto na nią zwracać uwagi to co ??? Osiem lat byś się ociągał ??? WIESZ ILE BYŚ STRACIŁ ???
Orientacja seksualna nie tworzy się przez opinie ludzi ;-) Za to gdy chcesz obejrzeć film, opinia innych jest jednym z czynników kluczowych (obok nazwisk, papki reklamowo medialnej itp.) Wiem, że nie warto sugerować się do końca ocenami z filmweb, tylko gdy wyświetlali go w kinach, większość komentarzy była bardzo negatywna i przeważająca. Osobiście nie uważam tej produkcji za jakieś arcydzieło, być może moje zdanie na temat filmu ukształtowane było w pewnej mierze przez niskie oczekiwania, nic jednak nie zmieni faktu, że warto go zobaczyć, chyba że jest się maniakiem ciągłej akcji lub ogląda się nie uważnie, bo można wiele rzeczy nie zrozumieć.