Wiem, że dla wielu z was jest to prosty, niezbyt przemyślany film. Uważam, że nie jest on nalepszy. Jednak oglądałam go jako mała dziewczynka i wtedy bardzo się bałam. I co jakiś czas wracając do niego nabierał uroku. Był to jeden z pierwszych filmów, który zafacynował mnie kosmitami, sci-fi dlatego bardzo go sobie cenię. Nie każdy ma takie samo zdanie, rozumiem. Pozdrawiam tych, którzy mają jakieś wspomnienia z nim :)
Również tak samo gdy byłem mały film nieźle straszył dlatego do dziś go sobie cenie i bardzo lubię do niego wracać ;)
Ja nawet teraz boję się niektórych momentów w tym filmie(np. kosmita pojawiający się na przyjęciu urodzinowym pełnym dzieci). Jednak najbardziej w tym filmie lubię tą przytłaczającą atmosferę.
Pamiętam, że ten kosmita był straszny. Jak oglądałam pierwszy raz to zamknęłam oczy :D
Dokładnie! Ja tak się wtedy przestraszyłam, że nie chcę wracać do tego filmu do tej pory :)
To było jakiś czas temu, ale przez ten film przez jakiś czas bałam się wchodzić po ciemku do łóżka :D
Hah! ja po tym filmie przez 2 tygodnie do mojej piwnicy nie schodziłam xD a do kosmitów do teraz mam uraz, po tych wszystkich horrorach, które jak oglądałam jak byłam mała. Wszystkie flaki, trupy i Bóg wie co jeszcze to dla mnie nic w porównaniu z kosmitami, a te ze Znaków były dla mnie szczególnie straszne ; )
Dołączam się. Sentyment jest. Oglądałem 10 lat temu, jak nie byłem za duży, ale najlepsze jest to, że jeszcze wcześniej oglądałem Obcego. XD
Zawsze jako mała dziewczynka uwielbiałam filmy o kosmitach. I gdy w tv szedł film "Obcy" czy "Znaki" lub jakiś inny błagałam rodziców bym mogła posiedzieć dłużej :). Dlatego teraz do tych wszystkich starszych filmów sf mam bardzo duży sentyment. Pozdrawiam i dziękuję za wypowiedź!
Miałem o tyle lepiej, że oglądałem z ojcem i nie musiałem o nic prosić :) Pamiętam też, że czasami na Archiwum X chowałem się za fotelem i zza niego spoglądałem na tv. :D
Pozdro
baardzo lubię klimat który shyamalan robi w znakach czy też w osadzie, mimo, że sporo osób nie podziela mojego zdania. do tego podobają mi się wszystkie filmy o kosmitach.. mam nadzięję, że shyamalan zrobi comeback z tym nowym filmem After Earth
Mam o nim identyczne zdanie :) Film według mnie świetny, mnie również zainspirował tematem kosmitów itd. Pozdrawiam ;)
Byłem na nim w kinie mając 19 lat i też zrobiłna mnie duże wrażenia. Pomimo iż jestem fanem walki z obcymi i czekam na film gdzie w końcu będzie pokazana totalna rozpierducha: czołgi samoloty itp kontra obcy. A nie jak w Wojnie światów kosmici z osłonami lub w Battle LA gdzie akcja skupiła się na jednym oddziale. Powracając do znaków to film zrobił na mnie duże wrażenie i także się bałem trochę :) Te akcje w polu kukurydzy itp :) Ale dopiero z czasem wyciągnąłem inne wartości tego filmu takie jak własnie ZNAKI ale nie te w polu. Film chyba chciał pokazać że los człowieka jest po części z góry przewidziany i to co nas spotyka w przeszłości ma wpływ na przyszłość.
Akurat kosmici w tym filmie zbyt wazni nie sa. To raczej film o tym, ze wszystko ma jakis cel i sens
Ten film jest żałosny. 1,5 godziny nudy, akcji łącznie może 3 minuty... Szkoda czasu, nie wiem czym się zachwycacie
hehe najlepszy moment jak kosmita kijem w morde dostał :D popieram nudny film szkoda czasu:P
Mi się podobało jak sobie zrobili kaski :P Chociaż w sumie lepiej to wyszło w parodii ;)