PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32226}

Znaki

Signs
2002
6,3 182 tys. ocen
6,3 10 1 181845
5,5 47 krytyków
Znaki
powrót do forum filmu Znaki

Wspaniały

ocenił(a) film na 10

Wiem, że dla wielu z was jest to prosty, niezbyt przemyślany film. Uważam, że nie jest on nalepszy. Jednak oglądałam go jako mała dziewczynka i wtedy bardzo się bałam. I co jakiś czas wracając do niego nabierał uroku. Był to jeden z pierwszych filmów, który zafacynował mnie kosmitami, sci-fi dlatego bardzo go sobie cenię. Nie każdy ma takie samo zdanie, rozumiem. Pozdrawiam tych, którzy mają jakieś wspomnienia z nim :)

wreckthis

Również tak samo gdy byłem mały film nieźle straszył dlatego do dziś go sobie cenie i bardzo lubię do niego wracać ;)

wreckthis

Ja nawet teraz boję się niektórych momentów w tym filmie(np. kosmita pojawiający się na przyjęciu urodzinowym pełnym dzieci). Jednak najbardziej w tym filmie lubię tą przytłaczającą atmosferę.

ocenił(a) film na 10
Ahnessa

Pamiętam, że ten kosmita był straszny. Jak oglądałam pierwszy raz to zamknęłam oczy :D

wreckthis

Ja do tej pory zamykam :D

ocenił(a) film na 6
Ahnessa

Dokładnie! Ja tak się wtedy przestraszyłam, że nie chcę wracać do tego filmu do tej pory :)
To było jakiś czas temu, ale przez ten film przez jakiś czas bałam się wchodzić po ciemku do łóżka :D

Edoras

Hah! ja po tym filmie przez 2 tygodnie do mojej piwnicy nie schodziłam xD a do kosmitów do teraz mam uraz, po tych wszystkich horrorach, które jak oglądałam jak byłam mała. Wszystkie flaki, trupy i Bóg wie co jeszcze to dla mnie nic w porównaniu z kosmitami, a te ze Znaków były dla mnie szczególnie straszne ; )

ocenił(a) film na 7
wreckthis

Dołączam się. Sentyment jest. Oglądałem 10 lat temu, jak nie byłem za duży, ale najlepsze jest to, że jeszcze wcześniej oglądałem Obcego. XD

ocenił(a) film na 10
ZiD0

Zawsze jako mała dziewczynka uwielbiałam filmy o kosmitach. I gdy w tv szedł film "Obcy" czy "Znaki" lub jakiś inny błagałam rodziców bym mogła posiedzieć dłużej :). Dlatego teraz do tych wszystkich starszych filmów sf mam bardzo duży sentyment. Pozdrawiam i dziękuję za wypowiedź!

ocenił(a) film na 7
wreckthis

Miałem o tyle lepiej, że oglądałem z ojcem i nie musiałem o nic prosić :) Pamiętam też, że czasami na Archiwum X chowałem się za fotelem i zza niego spoglądałem na tv. :D
Pozdro

ocenił(a) film na 9
wreckthis

baardzo lubię klimat który shyamalan robi w znakach czy też w osadzie, mimo, że sporo osób nie podziela mojego zdania. do tego podobają mi się wszystkie filmy o kosmitach.. mam nadzięję, że shyamalan zrobi comeback z tym nowym filmem After Earth

ocenił(a) film na 10
_nagash

Ja ogólnie lubię filmy o kosmitach :)

_nagash

Mi to wygląda na Mowgli w kosmosie , choć mogę się mylić.

wreckthis

Mam tak samo :))
Nie wiem co więcej napisać :D

ocenił(a) film na 9
wreckthis

swietny filmy, najlepsze momenty w kukurydzy ;p

ocenił(a) film na 10
wreckthis

Mam o nim identyczne zdanie :) Film według mnie świetny, mnie również zainspirował tematem kosmitów itd. Pozdrawiam ;)

wreckthis

Byłem na nim w kinie mając 19 lat i też zrobiłna mnie duże wrażenia. Pomimo iż jestem fanem walki z obcymi i czekam na film gdzie w końcu będzie pokazana totalna rozpierducha: czołgi samoloty itp kontra obcy. A nie jak w Wojnie światów kosmici z osłonami lub w Battle LA gdzie akcja skupiła się na jednym oddziale. Powracając do znaków to film zrobił na mnie duże wrażenie i także się bałem trochę :) Te akcje w polu kukurydzy itp :) Ale dopiero z czasem wyciągnąłem inne wartości tego filmu takie jak własnie ZNAKI ale nie te w polu. Film chyba chciał pokazać że los człowieka jest po części z góry przewidziany i to co nas spotyka w przeszłości ma wpływ na przyszłość.

ocenił(a) film na 8
wreckthis

Akurat kosmici w tym filmie zbyt wazni nie sa. To raczej film o tym, ze wszystko ma jakis cel i sens

ocenił(a) film na 4
wreckthis

Ten film jest żałosny. 1,5 godziny nudy, akcji łącznie może 3 minuty... Szkoda czasu, nie wiem czym się zachwycacie

ocenił(a) film na 4
multiszperaczka

hehe najlepszy moment jak kosmita kijem w morde dostał :D popieram nudny film szkoda czasu:P

ocenił(a) film na 4
Telecombo

Mi się podobało jak sobie zrobili kaski :P Chociaż w sumie lepiej to wyszło w parodii ;)

ocenił(a) film na 10
multiszperaczka

Każdy ma inne upodobania. Dla mnie jest to jeden z lepszych filmów. Myślę, że dużo ma to wspólnego ze wspomnieniami :) Jak już mówiłam każdy lubi co innego i ma do tego prawo. :)