Praktycznie zupełnie nie znany film okazał się dla mnie niemałym przeżyciem. Rola
psychopaty jest genialna. Gość jest zupełnie pozbawiony emocji, czysta kalkulacja. Jego
przygotowania do porwania a potem zabójstwa wyglądały tak jakby robił sobie śniadanie.
Scena końcowa jest naprawdę przerażająca, chociaż ja się domyśliłem jak się to skończy
kilka minut wcześniej. Polecam wszystkim, którzy lubią niebanalne dreszczowce,
niekoniecznie przeszkadza niski budżet filmu, brak efektów specjalnych i wolny rozwój akcji.
film od początku do końca świetny, a zakończenie jak dla mnie genialne. Już dawno nie oglądałam filmu bez ciągłego zerkania z nudów na pozostały czas. Film wiadomo nie najnowszy, ale jednak ma to coś co przyciąga uwagę widza. Jak najbardziej POLECAM
Niesamowite, pamiętam jak dziś film leciał w TV1, był rok 1992, lipiec gorąco jak diabli, musiało być około 22.00 lub 23.00, a ja dzień przed wyjazdem nad morzem oglądałam ten film. Rodziców nie było, a małolatę (czyli mnie) wcisnęło w fotel. Szczególnie końcowa scena, której do tej pory nie zapomnę. Przez wiele lat zastanawiałam się jaki był tytuł tego filmu i dziś przypadkiem na niego natrafiłam. Dreszczowiec najwyższej półki, przy tak niskim budżecie.