PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

świetny

ocenił(a) film na 9

dla mnie film jest b. dobry:) potrafi zaciekawic widza, mnie on poprostu wciagnal! :D jednym slowem TRZEBA ZOBACZYC !!!!!!!

ocenił(a) film na 9
20monia11

Zgadzam się, film bardzo dobry. Niezłe zdjęcia, ciekawie prowadzona narracja, czego zasługą jest świetny montaż. Niektórzy narzekają na to, że film jest przydługawy i momentami nudnawy, ale jak wiemy strona techniczna filmu, zwłaszcza montaż, jest olbrzymim środkiem wyrazu i nieśpieszny rytm tego obrazu odzwierciedla ogrom czasu jaki poświęcili ludzie na tropienie Zodiac'a.

Polecam ten film, jak i inne Finchera.
dla mnie 9/10

ocenił(a) film na 9
20monia11

Też mnie wciągnął. Stawiam mocne 9. Może dlatego, że mam słabość do Gyllenhaala?
Poczytałem sobie co nieco o całej sprawie Zodiaka i widać wyraźnie, że twórcy filmu starali się zbliżyć jak najbardziej faktów, co mnie poniekąd cieszy.
Dla mnie film wytwarza swoją intrygującą aurę i trzyma w napięciu. Zupełnie nie był nudziarski.

ocenił(a) film na 8
20monia11

Scena gdy dziennikarz w domu czlowieka, ktory mial pomoc dowiaduje sie, ze to on moze byc zodiakiem...a pozniej te zamkniete dzrzwi xD niesamowita sprawa

ocenił(a) film na 10
BJFK

Film genialny.
Super zdjęcia, montaż i ta muzyka całkowicie trafiona w klimat filmu. Fakt film jest długi ale tego upływającego czasu nie czuc, caly czas sie cos dzieje. Podoba mi sie jak pokazano prace policji, którzy poprostu pokazani sa jak zwykli ludzie popełniający błedy.
Pokazano mentalnosc prawdziwych amerykanów, wierzących ze sa nieomylni i nikt inny nie jest lepszy od nich samych. Jakby pracowali razem, policjanci i dziennikarze to by go złapali i to nawet dosc szybko.

Pozdrawiam

20monia11

jasny gwint Zodiak wciąż może gdzieś tam być!^^ <excited>, teraz to by go drapli bez dwóch zdań, jak wtedy np. musieli mieć 15 minut żeby namierzyć rozmowę telefoniczną (przynajmniej tak wynika z filmu) a teraz 1 min