PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

6/10

ocenił(a) film na 6

Świetna obsada! Pomijając głównego bohatera.... Świetny scenariusz! Tylko z montażem już nieco gorzej...

Zodiak jest filmem stanowczo za długim. Oparty na faktach kryminał, który trwa 2,5h? To nie jest dobry pomysł. Po prostu wszystko jest nazbyt rozłożone w czasie. Cały charakter, klimat filmu ustępuje miejsca nudzie. I nie pomaga tutaj nawet niezła ścieżka dźwiękowa. Zastrzeżenia mam również do czasu poświęconego poszczególnym postaciom. Najgorszych widać przez 90% filmu, natomiast tych najciekawszych, zwłaszcza Edwardsa, jest jak na lekarstwo. W ogóle cała historia została pokazana w dziwny sposób. W pewnym momencie, miałem wręcz wrażenie, że oglądam kiepską komedię. Nie podoba mi się również zakończenie filmu. Nagle wszyscy pierwszo i drugoplanowi aktorzy znikają i pojawia się scena z trzecioplanowym bubkiem, która kończy film. I pojąć nie mogę, po cholerę ktoś to wrzucił, skoro nijak to do reszty nie pasuje, a wszystkie fakty i wyjaśniania i tak są podane na końcu. Także potencjał był spory, a wyszło średnio. 6/10