PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

Z jednej strony ciekawy,interesujący.Z drugiej za długi i przynudnawy.Gyllenhaal irytuje
i nie pasuje.Za to Ruffalo i Downey Jr. świetni jak zawsze! chciałam postawić 8, ale
nie to jednak byloby za dużo, bo myslę, że można było zrobić ten film ciekawiej... 7/10
końcówka bardzo mnie zawiodła, była bardziej spokojna niż cały film.
Wiem, że trudno o inną z racji tego, że prawdziwy morderca nigdy nie został złapany,
ale można było coś wymyślić, żeby dodać jakiejś akcji, napięcia, wielkiego "boom".

No właśnie, brak akcji... film leje się jak woda.

ocenił(a) film na 9
googaify

Ja chciałem postawić 8, a postawiłem 9. Na końcu, gdy się patrzy na całość film jest dopracowany w każdym szczególe. Może i brak akcji, ale film mnie wciągnął. Momentami zahipnotyzował. A Gyllenhal według mnie zagrał bardzo dobrze, tak jak i jego dwaj koledzy.

ocenił(a) film na 8
Vorshpano

to prawda i tu mam ciągle dylemat. Mimo lekkiego znużenia (naprawdę minimalnego :)) podczas oglądania niektórych scen, był wyjątkowo interesujący, wciągający i bardzo dopracowany. Poza tym uwielbiam tego typu filmy, ten klimat, ten gatunek... więc chyba 7 to jednak za mało... chociaż zostaję przy swojej poprzedniej opinii, że mozna było zrobić ten film dużo lepiej, bo sądzę, że troszeczkę zmarnowali niesamowity, tragiczny scenariusz napisany przez samo zycie. Piszę, że zmarnowali, bo z tego można było zrobić arcydzieło, a ten film niestety nim nie jest.

ocenił(a) film na 8
googaify

zgadzam się z dwiema postawionymi sprzecznymi opiniami,
@googaify - leje się jak woda
@Vorshpano - dopracowany w każdym szczególe

bo jeżeli chodzi o przedstawione fakty to jest on jak fabularyzowany dokument, mimo braku wartkiej akcji ogląda się go dobrze, bo historia jest dobrze opowiedziana, a że sytuacja miała miejsce w rzeczywistości wg mnie dodaje smaku;
porównując tego zodiaka do innej ekranizacji tej historii to broni się :)
8/10

ocenił(a) film na 5
mclk

Film niezły 5/10. Temat na film ciekawy, ale realizacja pozostawia dużo do życzenia. Fabuła ciężka do ogarnięcia jeżeli nie ogląda się filmu w 100% można się łatwo pogubić. Krótko mówiąc nie jest to film do obejrzenia z kolegami przy piwie, ratuje go tylko autentyczna historia.

rudy834

według mnie Zodiac to genialny film... może i trwa długo ale wart jest poogladania... Dla mnie 9/10 jak się patrzy.. samo dopracowanie 8/10 ale gra aktorów klimat tamtych czasów... Naprawde dobry film

ocenił(a) film na 9
Kakashi_m44

ostatnio tak świetnie pokazany "klimat tamtych czasów" widziałem w "American Gangster".
Zakończenie jak najbardziej na plus. Kiedy zobaczyłem puste mieszkanie Roberta włączył mi się alarm: "oby tylko nie było powtórki z Se7en".

Dużym problemem policji w tamtym okresie, był brak komunikacji pomiędzy różnymi oddziałami. Nie jest to wątek wyssany z palca. Polecam blog dla zainteresowanych:
http://radoslaw.ligas.webpark.pl/mordercy/ramirez.html