PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229475
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

Nareszcie film o moim ulubionym seryjnym mordercy. Zodiac killer przebił wszystkich.

flying_juseppe

Teodor Robert Bundy to moj faworyt... kwintesencja seryjnego mordercy

flying_juseppe

on ni tylko przebijał, o ile dobrze pamiętam.

ale rzeczywiście jest wyjątkowy, nawet wśród niezłapanych wielokrotnych zabójców jego typu (nie spree, nie masowych; grrrrrr wyleciało mi to słowo z głowy). chociaż Bundy i Wilder też nieźli (maja podobne historie, tyle że Wildera zastrzelili podczas próby aresztowania, hehe).

a film po le cam (3 godzinny prawie-że-dokument z doborową obsadą w scenach...).

ocenił(a) film na 7
evangelicus

"(nie spree, nie masowych; grrrrrr wyleciało mi to słowo z głowy)."
Zapewne chodziło Ci o "seryjnych" ?! ;]

ocenił(a) film na 8
flying_juseppe

ze co:)? Ile Ty dziecko masz lat?.To chyba jedna z najwiekszych 'ciot' wsrod seryjnych mordercow.Nie dosc ze mial problemy z trafieniem w swoje ofiary z metra czy dwoch to jeszcze przypisywal sobie nie swoje zbrodnie i straszyl wszystkich na prawo i lewo zupelnie bez pokrycia.
Ale film dobry.

ocenił(a) film na 7
flying_juseppe

Zdecydowanie, najbardziej krwawym mordercą wszechczasów, jest Richard "Nightstalker" Ramirez...

Crazy_3

zdecydowanie nie...

ocenił(a) film na 9
Crazy_3

Ramirez popełnił krwawe zbrodnie (swoją drogą dziwne,że go nie usmażyli na krześle,niewątpliwie zasłużył) jednak nie przebije on zbrodniarzy wojennych np. taki doktor Mengele potrafił uśmiercić 200 osób dziennie,autopsje na żywca,wstrzykiwanie trucizn,zamrażanie,żywe pochodnie i cały wachlaż innych tortur jakie tylko jego pokręcony umysł wymyślił.Albo mordercy z Unit 731.W porównaniu z nimi to co robił Ramirez to była niewinna "zabawa".

flying_juseppe

ja tam najbardziej lubię Mogula. Rozpuszczanie dzieci w kwasie jest takie podniecające!!

ocenił(a) film na 7
eineDummeTrine

albo to kiepski żart albo jestes bardzo chorym człowiekiem.

eineDummeTrine

nie lubie arabow, Mogul odpada

zwol

A ja wolę inkwizytorów. Oni to dopiero byli seryjni ;p
Albo Matthew Hopkins ( nie dość, że zabił masę wiedźm to jeszcze ulepszył tortury).
A tak co do filmu to podobał się, ale trochę przydługi był. Najbardziej podobała mi się rola Roberta Downey'a Jr. :D