PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

dobre aktorstwo, dobra realizacja ale co z tego jak film jest po prostu nudny.

ocenił(a) film na 3
Pseudoautochton

Potwierdzam! W reklamach proszku do prania się więcej dzieje niż tu przez cały film.

harry_rabbit

brutalne podsumowanie, acz prawdziwe :)

użytkownik usunięty
Pseudoautochton

Gdy oglądałem go jakieś 3 lata temu myślałem dokładnie tak samo (nawet nie obejrzałem do końca), ale ostatnio przypadkowo trafiłem na niego w TV i bardzo mnie wciągnął. Nie nudziłem się ani przez chwilę.

ocenił(a) film na 8
harry_rabbit

To samo mozna by powiedzieć o "12 gniewnych ludzi", które oceniłeś na 10...

ocenił(a) film na 3
geloz4

Porównujesz film nr 7 w rankingu wszech czasów z jakimś gniotem. Pomyśl chwilę o skali swojej kompromitacji.

ocenił(a) film na 8
harry_rabbit

Nazywając "Zodiaka" gniotem sam się kompromitujesz. Chyba nie wiesz co to gniot. Dla mnie to, że jakiś film jest 7 czy tam któryś nie oznacza, że mi się musi podobać i mam go wychwalać i nie "dotykać" pod żadnym pozorem. Porównuję akcję obu filmów i w obu można powiedzieć, że za dużo się nie dzieje.

ocenił(a) film na 3
geloz4

Bardzo się mylisz, bo to że ktoś nie lata z giwerą i strzela gdzie popadnie nie znaczy, że nic się nie dzieje. Ale jak w "12" nie zauważyłeś akcji i dynamizmu, które doceniło 50tyś ludzi to ja cię nie nauczę takich rzeczy dostrzegać.

ocenił(a) film na 8
harry_rabbit

Tak, tak, wyrażając swoją opinię na temat pewnego filmu z grupy "obrazów wszechczasów" kompromituję się i na pewno utożsamiam akcję w filmie z nawalaniem z broni we wszystko co się rusza. Trochę pokory, to że ktoś ma inne zdanie niż ty, nie oznacza, że jest w błędzie i się nie zna.

ocenił(a) film na 6
Pseudoautochton

Mnie też się okropnie dłużył, na szczęście dvd oglądam na komputerze i mogłam przewijać.

ocenił(a) film na 8
AlexRrR

Jak można oglądać film co chwilę go przewijając?

Zodiaka oglądałem kilka razy i nigdy mi się nie dłużył, dzis też chetnie obejrzę mimo, że właściwie znam go na pamięć

ocenił(a) film na 8
pio075

Ja obejrzałem tylko raz i chętnie jeszcze bym ten film zobaczył.
Czy wiesz czemu Mageau (ten chłopak postrzelony w samochodzie) rozpoznawał sprawcę dopiero po ponad dwudziestu latach?

Pseudoautochton

jestem zaskoczona tymi opiniami. dla mnie był bardzo wciągający, dziś zapewne obejrzę jeszcze raz, ale pewnie drugi raz to już nie będzie to samo, zobaczymy.

ocenił(a) film na 8
number_nine

ja też obejrzałam po raz kolejny, chcąc się przekonać, czy tym razem dorwą sprawcę ;). i znowu zastanawia mnie jedna rzecz... czyżby to były zbrodnie doskonałe?? (choć podobno takich nie ma)

ocenił(a) film na 3
Pseudoautochton

zgadzam sie nudny jak ja piernicze

ocenił(a) film na 9
Pseudoautochton

Dłuży się i to cholernie, ale jest porządnie zrealizowany, dobrze zagrany i napisany za to daje 6

ocenił(a) film na 8
AdWienc

Bardzo dobry film. Nie wiedzieć czemu nie doceniony na filmwebie. Jak Zodiak byłb nudny to ja nie chce wiedzieć jakie są według ciebie nienudne filmy;)

ocenił(a) film na 9
kubatarnowski

Nie napisałem, że nudny, tylko że się dłuży, a to co innego. Film był ciekawy ale z całą pewnośxią niepotrzebnie w niektórych miejscach przedłużany ;)

ocenił(a) film na 8
AdWienc

Prawda. Mój post był w odpowiedzi na narzekania założyciela tematu.