PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

znajduje się prosta ankieta, kto ma w tej sprawie cokolwiek do powiedzenia i jakikolwiek pogląd niech weźmie w niej udział :)
dzięki
pzdr

PS. chodzi o wyrażenie swojej opinii, nie o popularność tematu

W_B_B__Beaver

Ludzie, co z wami ?? Przecież to tylko zabawa, naprawdę nie macie w tej sprawie żadnych poglądów ??? ech...

ocenił(a) film na 10
W_B_B__Beaver

Ja już się wypowiedziałem, a tu sie nowe nazwisko pojawilo co sadzisz o tym Hendricksonie?

W_B_B__Beaver

no chyba tylko my naprawdę interesujemy się tą sprawą niestety, wniosek nasuwa się sam...
ciężko coś powiedzieć, bo nie pokazali nigdzie jego zdjęcia, ale wątpię, ludzie zrobią wiele by zdobyć sławę i szukają taniej sensacji, jeśli opublikują jakieś foto wypowiem się :)

ocenił(a) film na 10
W_B_B__Beaver

To jednak oszustka bo teraz twierdzi ze jest córką Kennediego http://sfist.com/2009/05/01/zodiack_killers_daughter_deborah_pe.php

benefis

może niech zbada DNA naszego premiera albo prezydenta może będzie pasowało :)

W_B_B__Beaver

NO "ZNAWCY|, CO Z WAMI ?? POWSTAJĄ NOWE TEMATY, RUSZCIE GŁOWAMI :)

ocenił(a) film na 10
W_B_B__Beaver

Sadze ze już jest dawno po kwiotkach, za późno jest na ustalanie kim był naprawdę Zodiak. Wszystko co mogło się przydać przepadło, jego tożsamość zawsze będzie nie znana co moim zdaniem czyni Go kimś wyjątkowym nie ważne co robił. Masz jakieś nowe ciekawe opinie na jego temat?

benefis

ciekawych opinii w tej sprawie u mnie nigdy nie brak :), co konkretnie chcesz wiedzieć ?|?

ocenił(a) film na 10
W_B_B__Beaver

Jak myślisz dlaczego przestał zabijać po Steinie? narazie tyle reszta pytań później.

benefis

no właśnie, poza tożsamością także to bardzo mocno mnie zastanawia, mam kilka wersji, do każdej można się zarówno przyczepić jak i przyznać rację, z autopsji (praca naukowa, studia, praktyka itp) wiem, iż seryjny morderca nie przestaje zabijać ot tak, choćby bardzo chciał, dlatego najbardziej przychylam się do wersji, iż Zodiak zginął albo sam został unicestwiony, w pewnym momencie listy przestały przychodzić do gazet, moim zdaniem (choć podkreślam, iż mam kilka opcji rozwiązań) pisząc kolejne "newsy" przygotowywał się do kolejnego zabójstwa, jednak niespodziewanie sam stracił życie (zawał, wypadek samochodowy, narkotyki itp) bądź też mózg mu "nawalił" i teraz kwitnie jako roślinka w domu opieki lub przytułku spożywając kisiel przez słomkę etc

ocenił(a) film na 10
W_B_B__Beaver

Bardzo możliwe ze zmarł dość wcześnie, lata 80 lub 90. Nie wierze ze umarł kilka miesięcy po zabojstwie Stein'a jak już to kilka lat później. Sadze tez ze umarł młodo tzn. jak miał 50 lub 60 lat (młodym już się nie jest ale starym tez nie). A teraz podejrzani wiadomo ze jest mocna 5, jak myślisz czy któryś z nich mógł być prawdziwym Zodiakiem? Czy możne policja nie trafiła z żadnym podejrzanym?

benefis

hmmm wydaje mi się, iż już nawiązywałem do tych ludzi, moment...
tak tutaj - http://www.filmweb.pl/topic/818399/Znale%C5%BAli+zab%C3%B3jce+niedawno.html?page =3,
przecież już nawiązałeś do tego co na ten temat napisałem :)...

ocenił(a) film na 10
W_B_B__Beaver

Tak tak wiem ze pisałeś :), ale Twoim zdaniem jest możliwe ze żaden z podejrzanych nie był Zodiakiem? Wszystko robił tak przemyślanie i sprytnie ze policja nie mogla by Go umieścić nawet na liście podejrzanych?

benefis

jak wspominałem jakaś możliwość zawsze jest, dalej wierzę, iż Lawrence Kane spełnia najwięcej kryteriów, jednak druga strona medalu to Kathleen Jones (uciekła z samochodu Zodiaka), po tak długim czasie na pewno chociaż z ciekawości przynajmniej raz zajrzała na zodiacsuspects.com, skoro dalej niewiadomo kto był Zodiakiem zapewne nie był nim żaden z umieszczonych na w.w.

PS. sorry za niektóre powtórzenia w moich postach, to jest nie do eliminacji i niestety mam to od dziecka, ot taki defekt :)

ocenił(a) film na 10
W_B_B__Beaver

O właśnie Kathleen Jones jestem pewien ze na 80% dobrze widziała (dokładnie) Jego twarz, i dlaczego gdy pokazywano jej zdjęcia podejrzanych żadnego nie rozpoznała (może się bala Go wskazać ale była na policji była bezpieczna). A może po tym całym zajściu uciekła z miasta i policja nie pokazywała jej zdjęć.

benefis

no drogi użytkowniku/użytkowniczko, wypowiedz się, to nic nie kosztuje :)

W_B_B__Beaver

Pytanie 1: Skad pewnosc, ze Jones padla ofiara Z?

ocenił(a) film na 10
liczyhrabia

Podobno po dodarciu na posterunek tuz po ucieczce z samochodu, widziała na ścianie jego portret pamięciowy i powiedziała ze to On właśnie ja porwał.

benefis

dokładnie jak powyżej:
http://killer.radom.net/~sermord/zbrodnia.php?dzial=mordercy&dane=Zodiac

W_B_B__Beaver

http://images.google.pl/images?hl=pl&source=hp&q=richard%20gaikowski&lr=&um=1&ie =UTF-8&sa=N&tab=wi
Gaikowski coraz bardziej podobny z twarzy, czyżby to on ??

ocenił(a) film na 10
W_B_B__Beaver

Które zdjęcie masz dokładnie na myśli? Bo jeśli chodzi o to fote http://www.altereddimensions.net/images/crime/zodiac/GykeMugShot.gif to fakt jest trochę podobny do gościa z portretu pamięciowego.

benefis

bardziej na tym, gdzie rozmawia przez telefon, przyciąć mu trochę włosy (tak gdzieś do "jeża") i kto wie, ja tam jednak dalej wierzę w Kane'a dopóki nie pokażą w tv, iż jest bankowo niewinny to jego będę uważał za Zodiaka :)

W_B_B__Beaver

papierowi znawcy...