PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

Jeśli ktoś widział starszą wersje filmu to niech sobie nawet nie psuje tego co pamięta oglądając ten film liczyłem na klimat z tamtych lat i się przeliczyłem a gra aktorska w jak najgorszym wykonaniu!

ocenił(a) film na 8
stolek7

Hm... właśnie przed chwilą go obejrzałem no i muszę przyznać że bardzo mi sie podobał.... wprawdzie nie widziałem poprzedniej wersji tego filmu ale przeważnie już tak jest z tymi "remakami" że są gorsze od poprzedników. Faktycznie jeśli chodzi o klimat tamtych lat to go można szukać jak wiatru w polu... natomiast co do gry aktorskiej to nie czepiał bym sie aż tak.
cóż większy nacisk jest w sferze fabularnej a to jakoś wole bardziej niż zobaczyć jakiegoś gruchota (cadillaca) z 69-tego badz w tle jakas muzyke country w przydrożnym barze, hehe nawet skłonił mnie do zobaczenia stronki z głównym podejrzanym : http://www.zodiackiller.com/AllenFile.html

ocenił(a) film na 3
czarna_ofca

No niestety, film kompletnie nie przypadł mi do gustu. Zero klimatu, ale nie tego lat dwudziestych, lecz tego, który pojawiał się we wcześniejszych filmach Finchera, że wspomnę jesdynie o "siedem". Tamten też traktował o seryjnym mordercy, jednak nie został on zamknięty w ścisłe ramy nudnych, długich, poszukiwań samych w sobie jako treść filmu.
W "zodiaku" brak tego elememntu zaskoczenia, niepewności i atmosfery potrzebnej dobremu filmowi kryminalnemu. Materiał był dobry, jednak po "siedem" zabrakło Fincherowi pomysłu na drugi film o podobnej konstrukcji.

ocenił(a) film na 8
Apollonia

Nie zapominajmy że film został oparty w całości na materiałach policji..a Fisher jest tylko reżyserem i nie pisał scenariusza :-).