PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191345}

Zodiak

Zodiac
2007
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 229465
7,5 77 krytyków
Zodiak
powrót do forum filmu Zodiak

Dno, dłużyzny, nuda, po prostu przegadany film o niczym.

ocenił(a) film na 9
Franio

ojjj widac nie czujesz tego klimatu. Film rewelka

ocenił(a) film na 9
Franio

Nie mogę się z tym zgodzić. Dla mnie jeden z najlepszych filmów w ogóle. Tyle tylko, że żeby go docenić to nie należy spodziewać się krwi, wnętrzności i w ogóle bzdurnej akcji jak w większości obecnej pseudo-rozrywkowej papki. Ten film to bardziej uczta intelektualna.

ocenił(a) film na 8
Franio

HEHEHEHEEE i to napisał ktoś, kto wystawił filmowi Terminator: Ocalenie ocenę 10/10.
Dziecko... idź pograj z kolegami na PlayStation albo lekcje odrób. A oceną filmów, które wymagają myślenia zajmij się kiedy dostrzeżesz sens myślenia w ogóle.

ocenił(a) film na 7
Franio

Dno nie. Zasluguje na 6 albo nawet i 7 gwiazdek na 10.
Podstawowa jego wada to ze sie dluzy bo jest troszke przegadany.
Inny film o tym samym tytule tylko o ciutke starszy jest nieco zywszy ale ma zupelnie inny klimat...

Franio

Czemu dno? Dziwi mnie to, naprawdę. Film dobry, nawet bardzo. Moim zdaniem ma za niską średnią, bo śmiało według mnie można mu postawić 8. No cóż, o gustach się nie rozmawia..

ocenił(a) film na 1
Franio

banalny krymnial zjechany z colombo plus troche nowoczesnej tandety.
tylko zal ze obejzalem go calego bo juz poczatek byl zenujacy.
Jakim cudem 7.5............/?

gatheringwithin

Takim cudem, że film jest na faktach, więc nie wiem jak możesz nazywać to banalnym kryminałem, skoro scenariusz napisało samo życie. Przeczytaj najpierw książkę "Zodiak" a później wypowiadaj się o filmie i jego "tandecie". Żenujący to jest Twój poziom niewiedzy na dany temat.

ocenił(a) film na 1
Dances_with_Life

To ze film jest na faktach czy nie, to nic nie swiadzczy o jego jakosci.
A nawet gdyby to i tak wiekszosc zbrodni to banalne historie.

A scenariusz napisal pisaz a nie samo zycie, wiec dodal co uwzal za stosowne i tej niesamowitej ksiazki, on i cala resta ekipy filmowej zrobili dluga banalna kiche.

Niechce czytac, i nie poczebuje czytac tej ksiazki, bo o ksiace sie nie wypowiadam jak pewnie zauwazyles tylko o filmie.

A jesli to jest lektura obowiazkowa, to by zrozumiec ten film i czerpac z niego satysfakcje w skali 8/10 to przykro mi ale nie wiedzialem buhaha.

colombo2000

ocenił(a) film na 9
Franio

Klimacik pierwsza klasa. Film rewelacyjny. Szczegóły scenografii lat 70 mnie powaliły. Fajnie film pokazuje też błędy, które popełniła policja podczas całego śledztwa. Dla mnie kolejna perełka Finchera 9/10.

ocenił(a) film na 6
Franio

Jak zwykle pełno przekomarzania się a prawda leży pośrodku. Nie totalne dno i na pewno nie arcydzieło. Solidny kryminał, o którym jednak szybko zapomnę.
Polecam, ale proponuję oglądać w dużym skupieniu, najlepiej w samotności. Fabuła tego wymaga...

ocenił(a) film na 10
Franio

Jeden z najlepszych filmów ostatnich lat! Jeśli się komuś nie podobało to odsyłam do American Pie albo innego szajsu.

ocenił(a) film na 9
Porcupine_Man

Zgadzam się z przedmówcą, film jest wprost wybitny, nasiąknięty atmosferą grozy, doskonale zagrany i wymagający-więc nie każdy potrafi go docenić. To co dla wielu jest nudą tak naprawdę stanowi o wielkości filmu. Zdecydowanie najambitniejszy film Finchera pozbawiony niepotrzebnych fajerwerków i hoollywoodzkich tricków.Dla mnie- rewelacja, ogólnie- film nie dla każdego.

9,5/10