PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849119}

Zola

2020
6,1 2,1 tys. ocen
6,1 10 1 2136
6,3 37 krytyków
Zola
powrót do forum filmu Zola

Dlatego, że to pierwszy film, który powstał na podstawie historii na Twitterze? Jak czytam okrzyki pełne zachwytu większości recenzentów typu: "szalenie rozrywkowy!", "odświeżająco wyjątkowy", to rodzi się we mnie bunt i złość. Naprawdę??? Historia o sekswyprawie dwóch panienek, które bez żadnych wyrzutów sumienia pozwalam sobie nazywać wdzięcznym bezpłaciem, alfonsie i nieudaczniku wzbudza taki entuzjazm? Traktowanie kobiet jak kawałka mięsa? Żałosne. Nie chcę takiego kina.

ocenił(a) film na 8
Agatonik

Historia wydarzyła się naprawdę. Rozrywkowy ton może sprawić, że trochę ignoruje się sytuację Zoli, która stała się zakładniczką. To jest film o sex-trafficing, nie ma tutaj wielkiej siatki powiązań, z którą może walczyć Liam Neeson, ani upajania się złą sytuacją pracownicy seksualnej. Jest opowieść naiwnej nastolatki (dziewczyna miała 19 lat), która wpakowała się w niebezpieczną sytuację. Film jest doceniany również przez pracownice/pracowników seksualnych za pokazanie ich sytuacji w wiarygodny sposób.

ocenił(a) film na 1
Innna

Wiem, że historia wydarzyła się naprawdę.

ocenił(a) film na 1
Agatonik

Łączę się w bólu, miałam te same odczucia, nie wiem w którym miejscu powinnam się zachwycać jak Ci wszyscy krytycy, którzy znaleźli głębię w tym filmie.... Żenujące!

ocenił(a) film na 1
zoolinka

Dziękuję:-) Pocieszające, że nie jestem osamotniona w odbiorze tego filmu.