1- część była tylko dobra ale druga część przebija ją totalnie co żadko sie zdarza zeby w przypadku
horrorów kontynuacje były lepsze tak tutaj mamy wyjątek,świetnie sie bawiłem oglądając ten film
rewelacyjna rozrywka uśmiałem sie przy okazji,naprawde mocno polecam zdecydowanie mój
ulubiony film o zombiakach zaraz po Zombieland
Zgadzam się w 100%!Kino wręcz stworzone do rozrywki, dla osób kochających czarny, momentami obskurny humor, nie bojący się poprawności politycznej.Po prostu kawał świetnego kina.Średnio przepadamn za filmami o zombiakach, ale jeśli jest to bardziej komedia, to nie zastanawiam się wielę i oglądam.Ni żałuje.
W porównaniu z 1, to wręcz arcydzieło...a to rzadkość,aby sequel przebil oryginał.
sekwencja przepompowania paliwa jest absolutnie " miszczoska " :D, a wydawało się, że w tym gatunku już nic wydarzyć się nie może.
super, dwojka nacznie lepsza od jedynki, wiecej czarnego humoru, wiekszy rozmach, przepompowywanie paliwa klasyka, scena z atakiem niemieckich zombie na mieszkancow miasta nie mam uwag.
Dla mnie tak:
1. Sceny gore- pierwsza klasa. Bez pieprzenia się. Czołg wysadza dwie baby z wózkami.
2. Wątki humorystyczne. Szpital polowy zombi rządzi!
3. Scena miłosna na końcu, klasa sama w sobie.
Kojarzę jedynie seks miedzy karate-księdzem i jakąś zombiaczką. Ale oczywiście, również zacny tytuł, trzeba będzie odświeżyć sobie.
księdza pamiętam ale tej sceny nie pamiętam:) też muszę odświeżyć sobie klasyka. scena o której pisałem wpierw, prawdziwy wyciskacz łez