Film z mega dawka czarnego humoru!!! Usmialem sie przy nie jednej scenie. Motyw
przepompopywania za pomoca jelita paliwa z autobusu do czolgu poprostu mnie zabil !!
hahahahahahahhahaaa........Naprawde moce 7 ! To film z przymrozeniem oka! Masa masa
miazdzacych scen! Taka inna odskocznia! POLECAM!!
Motyw przyjazdu policji na miejsce bitwy, gdzie zaparkowali auta tak blisko siebie, że nie mogli otworzyć drzwi aby uciec przed nadjeżdżającym czołgiem albo nieudana próba reanimacji chłopca ze szpitala, którego wyrzucił przez okno Martin :D Dobre też było, jak Martin wyszarpnął jelito z jednego zombiaka, owiązał nim kilku innych, i rzucił końcówkę jelita na kable telegraficzne hahaha :D
Film genialny w swoim gatunku!! Również polecam!
Można powiedzieć, że ten filmem jest hołdem dla takich filmów jak Evil dead 1987, Armia ciemności 1993,
Powrót żywych trupów 1985, Martwica mózgu 1992 itp, które były najlepsze w tym gatunku :)
Mnie rozwaliła łatwość z jaką zombie przełamywały filmowe taboo. W Hollywood małe dzieci są pod ochroną? Cel, pal, pozamiatane. Nie wolno szydzić z amerykańskiego patosu? USA, USA, USA, cel, pal pozamiatane. Należy wychwalać kreatywność? Parę metrów jelita i tankujemy czołg.
Ten film jest chory i groteskowy z swastyką w tle.... szczytem wszystkiego było mordowanie niepełnosprawnych na wózkach i matek z dzieciakami w wózkach <ok>. Mocna dawka czarnego humoru dla maniaków kina o zombie
ogólnie daję 7/10, ale jako maniak dziwnego oryginalnego kina z dodatkiem chodzących trupów mogę dać 9/10 ... a końcówka filmu jest wręcz epicka.