Zona

La zona
2007
6,9 6,4 tys. ocen
6,9 10 1 6354
7,0 4 krytyków
Zona
powrót do forum filmu Zona

Jak to mozna wypuscic taki film ? NI tu plakac ni tu sie smiac. Film wogole bez zadnego sensu poprostu bezsens. Myslalem ze zasne ogladajac tego gniota !

maniekz89

widać jak płytki jest Twój poziom kolego, skoro nie zrozumiałeś tego filmu. Sens był. Nie masz płakać ani śmiać, masz myśleć !!

slawek_14

Zgadzam się z poprzednikiem - to film z przekazem, ale trzeba coś mieć w głowie żeby zrozumieć.

ocenił(a) film na 8
maniekz89

nie no, faktycznie trzeba być kretynem żeby założyć taki temat. ile ty masz dziecko lat 13?, 14?. ogladaj se "księżniczki na lodzie" inne takie bzdury.

ocenił(a) film na 5
profix

A mi się film nie podobał :)
Owszem ludzie to konformiści, kasa żądzi światem, bieda zmusza do różnych rzeczy.....ale trochę to w tym filmie przerysowane.
Jest jakiś tam sens, kilka różnych wątków, nad którymi można by się pogłowić, ale w ostateczności cały film czeka się na coś co by końcu ruszyło widza. No i notabene jest to śmierć "niewinnego" chłopca.
Ale w zasadzie tego można się spodziewać już na początku filmu.
Zaczęłam oglądać z "nastawieniem" a w sumie jakiś taki niedosyt.
Dałam piątke.

ocenił(a) film na 8
Gernisavien

no ale jak sie pomyśli, ze ludzie żyją tak cały czas. policja we wszystkich krajach iberoameryki jest skorumpowana. podobnie jak armia; i wszyscy ustawieni wyżej moga sie dopuścić najochydniejszych zbrodni, to dla mnie juz przestaje być przerysowanym, lecz autentycznym. z resztą, we wszystkich krajach drugiego i trzeciego świata, sytuacja wygląda identycznie. a znasz te historie o morderstwach kobiet w juarez, mózg sie lasuje. ike niewinnych dziewczyn zgineło, a w całym procederze brali udział miejscowi notable, policja i bogaci goście z zewnątrz. chciałbym zeby ten establiszment skazano za to co zrobili. ale to jest oczywiście niemozliwe.

no i moze błąd, ze zaczęłaś oglądac z nastawieniem. co, przeczytałas opis?:)
a ja nie. po prostu właczyłem film, :P

a ja właśnie sie biere za dystrykt, ale juz tyle o nim słyszałem dobrego, ze aż sie boje. bo tez niestety siadam z jakimiś oczekiwaniami.

ocenił(a) film na 5
profix

No no, moje nastawienie wynikało raczej przez Ciebie:P Kliknęłam na linka i o, myślę sobie, polecił to sobie obczaję, może dobry jakiś:P

Wiesz co, no fakt tak ludzie żyją, ale właśnie dlatego ten film mnie nie zdziwił, bo miałam wrażenie, że oglądam coś co już kiedyś widziałam. I fakt, dobrze że wspomniałeś o tych kobietach, bo też był film o tym(chyba nawet z Lopez). I jak ten film oglądałam to od początku mnie wkręcił, a tu jakoś tak bezpłciowo. No skorumpowana policja, no łał, ale co, równie dobrze można to sobie oglądnąć w jakimś amerykańskim filmie gangsterskim i powiedzieć że "o cholera, i pomyśleć że tak jest na prawdę". Rozumiesz?

Ogólnie pomysł na ten film jakiś był, może po prostu źle go zrobili,myślę że to może właśnie o to chodzi. Że ten film od początku nie wciąga.

ocenił(a) film na 8
Gernisavien

a mnie jakoś wciągnął. dlatego poleciłem:)