Zona

La zona
2007
6,9 6,4 tys. ocen
6,9 10 1 6354
7,0 4 krytyków
Zona
powrót do forum filmu Zona

Te opinie przeplatają się z opiniami "nudny i przewidywalny". I z oboma poglądami po części się zgadzam. Mi brakuje jednego przymiotu, który łączy te określenia - życiowy. 9/10

ocenił(a) film na 4
baraja_2

Dlaczego zyciowy? Co tam bylo takiego zyciowego? Moze jedynie postawa policji wobec popelnionego przestepstwa. tak jest chyba wszedzie :)

ocenił(a) film na 8
przemek_was

Dlaczego życiowy ?! Co tam było takiego życiowego ?! Ręce opadają :/

ocenił(a) film na 4
badkenny

No ja nie wiem moze wylumaczysz skoro rece ci opadaja :) ????

badkenny

Dlaczego życiowy? Bo tak jest w życiu - i to nawet nie gdzieś daleko, "za oceanami" - podobne rzeczy dzieją się wokół nas. Oczywiście film jest przejaskrawiony (choć być może tylko dla nas, kto wie jakie historie przydarzają się w takich zakątkach jak Meksyk, gdzie skrajna bieda graniczy z prawdziwym bogactwem?) Brat miał w oczach łzy. A rzadko się chłopak wzrusza. 7,5/10 (tak, wiem, że nie ma takiej oceny :)

baraja_2

hmmm bez urazy ale nudny to chyba ty jestes!

ocenił(a) film na 8
baraja_2

Ja dodałabym jeszcze inne określenie tego filmu - filozoficzny. To taka antyutopia - miejsce zamieszkane przez ludzi nie może być idealne.

baraja_2

Jak dla mnie ten film jest poruszający i wstrząsający. Dzieło antyutopijne - niby idealna dzielnica, każdy każdego zna, jet pięknie, ale to tylko pozory. Tak naprawdę chroni się tylko siebie, nie bacząc na koszty...
Co do opinii, że film jest przewidywalny to nie rozumiem jej. Ja tak szczerze, to spodziewałem się happy endu, a tu tak nie jest i to nie tyle, że go nie ma ale jest przeciwieństwo, mamy bad end.