PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628786}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10807
6,7 10 krytyków
Zupełnie inny weekend
powrót do forum filmu Zupełnie inny weekend

Mimo mieszanych uczuc nie koniecznie ze wzgledu na tematyke - POLECAM. Najlepszy film
o zwiazku homoseksualistow od czasu Brokeback Mountain. Wiele rzeczy można się
nauczyć a czasem i otworzyc oczy na ten, jakby nie było, temat tabu.
Ma parę baaardzo odważnych scen (w sumie nie wiem czy do końca potrzebnie), więc
zagorzałe homofoby mogą mieć problem (o ile w ogóle pójdą film, do czego właśnie ich
gorąco namawiam).

Jest to zdecydowanie wartościowa odskocznia od Hollywoodzkiego chłamu który możemy
zobaczyć w multipleksach (z nielicznymi wyjątkami).

sudiyo

Szkoda tylko, że zapewne film trafi do mniejszej grupy odbiorców, a naprawdę jest ciekawy. A co do tych scen, również uważam, że niektóre momenty z tych odważnych ujęć nie są aż tak potrzebne.

ocenił(a) film na 8
k_nepokoj

2012 - i dalej tabu? Dla kogo? Zagorzale homofoby na to nie pójdą i maja do tego prawo.

ocenił(a) film na 8
fajnyborys

Wiesz, jakoś nie gada się zbyt często o życiu intymnym dwóch, bliskich sobie facetów i jest to temat bardzo szybko ucinany, więc uważam, że to, że mamy 2012 rok o niczym nie świadczy i ten temat można wg mnie JESZCZE tak nazwać. Co do zagorzałych homofobów - mój kumpel poszedł i mimo, że w paru sytuacjach miał ochotę rozwalić ekran to mimo wszystko trochę z tego wyniósł. Pozdro!

ocenił(a) film na 8
sudiyo

Rozwalić ekran? To chyba bardziej poza "jestem taki męski ze tego nie zniosę:)" lub przypadek kliniczny. A co do życia intymnego dwóch facetów to takie watki sa prawie w każdej telenoweli lub cale mainstream’owe filmy sa temu poświęcone. Brokeback Mountain, Bear Cub, prawie każdy film Almodovara, etc.

ocenił(a) film na 10
k_nepokoj

te 'momenty' jak piszesz, są konieczne, bo pokazują emocjonalne napięcie miedzy panami.
równie dobrze można się domagać braku MOMENTÓW w filmach z bohaterami hetero, mnie
jakos obściskiwanie się par damsko-męskich nie razie.
Jak ktoś świadomie wybiera takie kino i ogląda, to wie co dostanie.
ktoś przymusza do oglądania?

ocenił(a) film na 10
sudiyo

spotykanie się, poznanie dwóch kolesi to dla ciebie TABU? nooooo bez żartów.

ocenił(a) film na 8
tiago

Widzę, że czytasz to co chcesz. Nie napisałem, że spotykanie się i poznawanie dwóch kolesiów to temat Tabu. Wg mnie tematem Tabu w społeczeństwie ciągle są związki homoseksualne bez względu na to co Ty czy ja na ten temat myślimy i sporo wody jeszcze upłynie zanim to się zmieni. Radzę czytać ze zrozumieniem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
sudiyo

czytałem ze zrozumieniem i dodaje od siebie że widocznie obracamy sie w innych światach,w tym co ja przebywam to nie tabu,
a mieszkam w PL i nie jest to wyautowany swiat gay-less,swiat hetero,ludzi oczytanych ,wyksztalconych,bywalych w swiecie.
Moze to byc temat tabu w Rurkach dolnych czy innym Kobylniku, dla wiekszosci, ale rozne badania socjologiczne nie pokazuja ze to tabu.Tabu dla wielu gay seks,ale zagldanie ludziom pod koldre to prostactwo . Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
tiago

W moim srodowisku tez nie jest to Tabu uwierz mi, ale Polacy jako całość są jeszcze niezbyt tolerancyjni i niechętni jeżeli chodzi o ten temat. Skoro mówisz o różnych badaniach socjologicznych to podaj jakie to badania, jestem bardzo ciekawy.