PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744969}

Zwierzęta nocy

Nocturnal Animals
2016
7,2 143 tys. ocen
7,2 10 1 142800
7,3 87 krytyków
Zwierzęta nocy
powrót do forum filmu Zwierzęta nocy

Bezsenność

ocenił(a) film na 8

Czy również macie wrażenie, że pokazana w prawdziwym życiu córka Susan nie istniała, a ta rozmowa telefoniczna to były tylko jej omamy?

Zastanawiam się też czy nie uroiła sobie też umówienia na spotkanie z Edwardem, a on tak naprawdę nigdy jej nie odpisał...

ocenił(a) film na 8
Nesna

Ciekawe spostrzeżenie;)
Film daje do myślenia. Np. Popełnił samobójstwo czy nie ? Itd .

ocenił(a) film na 7
loko89

Nie jest to do konca jedoznaczne to prawda. Jakby to byla corka to jej i obecnego meza, bo dziecko, ktore miala z Edwardem usunela. Chyba ze faktycznie to omamy, bo ksiazka przypomniala jej o tym i wywolala silne wyrzuty sumienia, wiec wolala wyobrazic sobie, ze corka zyje i miala tu pewnie z 20lat, czyli tyle ile mialaby naprawde, gdyby glowna bohaterka jej nie usunela.

ocenił(a) film na 7
Nesna

To by trochę nie trzymało się kupy, biorąc pod uwagę, co jej córka robiła, kiedy zadzwoniła. Powątpiewam w omamy.

ocenił(a) film na 10
Goszka_

Ta córka leżała wtedy chyba w identycznej pozie, jak córka Tony'ego kiedy znaleźli ją martwą, to raczej nie było przypadkowe.

ocenił(a) film na 10
Nesna

Mi też coś w tej scenie z córką zgrzytało. Teraz myślę, że rzeczywiście ona sobie tę córkę wyobraziła.
Swoją drogą to może nie było też żadnego kontaktu z Edwardem poza przysłaniem książki, żadnego umówienia się na randkę, tylko jej schizy?

ocenił(a) film na 10
michal_61

Jeszcze w sumie scena z jednym z morderców niemal wyskakującym z telefonu może sugerować, że dużo rzeczy dzieje się tylko w głowie Susan.

ocenił(a) film na 8
michal_61

O, to był jeden z morderców? Mi mignął jakiś niezidentyfikowany potwór - rzeczywiście sugerujący, że kobieta sobie nie radzi psychicznie... Może nie zauważyłam
Haha zaraz zaczniemy się zastanawiać, czy rzeczywiście dostała książkę, czy patrzyła przez parę nocy w pusty notes, który zamówiła ;)

Od tamtego czasu widziałam parę filmów, ale to ten wciąż tkwi mi w pamięci i uważam go za wyjątkowy.

ocenił(a) film na 10
Nesna

Mi się wydawało, że to był jeden z tej trójki.
Jeżeli ileś dni po seansie w głowie kotłują się rózne interpretacje, to wtedy czuję - to nie był film jak wiele innych.

ocenił(a) film na 8
Nesna

W scenie filmu pokazana jest w taki sam sposób jak córka Ton'ego gdy została znaleziona.
Książka wywołała u Susan skojarzenie z usuniętą ciążą?
Ford w swoim filmie zostawił kilka mylnych tropów.