PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744969}

Zwierzęta nocy

Nocturnal Animals
2016
7,2 143 tys. ocen
7,2 10 1 142800
7,3 87 krytyków
Zwierzęta nocy
powrót do forum filmu Zwierzęta nocy

Czytam sobie tu Wasze posty i okazuje się, że ja całkiem inaczej zrozumiałam film. Większość osób tutaj pisze, że Edward nie przyszedł na spotkanie bo chciał dać nauczkę Susan.
Ja zrozumiałam film tak, że to co opisane było w książce Edwarda to tak naprawde jego prawdziwe życie - po rozstaniu z Susan ożenił sie ponownie, miał córkę i tak dalej. Natomiast ostatnia scena historii z książki, czyli śmierć Tony'ego nie jest już opisana w książce tylko po prostu pokazano dlaczego Edward nie przyszedł na spotkanie z Susan (po prostu zginął).
Czy jest tu ktoś, kto podobnie zinterpretował film?

ocenił(a) film na 8
patii1234

Przekombinowane. :) Kto by wtedy wysłał książkę i list? Można by to podciągnąć pod jakąś naciąganą ostatnią wolę pisarza, ale to zupełnie nie klei się z resztą filmu, który mocno sugeruje motyw zemsty pod wpływem przemiany bohatera. Kto miałby aktywnie podszywać się pod Edwarda, odpisywać na e-maile i umówić spotkanie? I w zasadzie - po co te gierki, jeśli cała historia byłaby tylko dosłownym spisaniem nieszczęśliwych przeżyć byłego męża? Susan, mimo bezsenności i rozbudzonej przez powieść wrażliwości, nie cierpiała jednak na jakieś poważne majaki, żeby sobie aż takie dziwności dopowiedzieć.