Proponuję bojkot Oscarów 2011 z powodu pominięcia Nolana,DiCaprio i całkowicie Wyspy Tajemnic. I rozdawanie nagród takim gniotom jak "The Social Network" !
Wyspa Tajemnic to jest ten rocznik?
Aaa, no chyba racja. Bojkot nic nie da, więc jest bez sensu, ale pominięcie tak świetnego filmu jest karygodne.
Odniosłem wrażenie, że uważasz Oscary za galę niepoważną, niesprawiedliwą, godną pożałowania. Dlaczego w takim razie chcesz, by lubiane przez Ciebie filmy zostały wyróżnione przez niegodnych tego ludzi? Dostrzegam tu mały brak logiki.
Jeśli za pominięcie Nolana uważasz fakt nagrodzenia go dwoma nominacjami, to tak, rzeczywiście, ogrom tego pominięcia jest przytłaczający.
Jeśli zostałby nominowany za najlepszą reżyserie to nie obraziłbym się, ale jego brak jakoś tak specjalnie też nie boli. Chociaż ciągle mam wątpliwości co do zasadności nominowania Hoopera...
"Wyspa" została wyłączona z jakichkolwiek nagród (nie tylko Oscarów), pisałem o tym kilkukrotnie, Paramount spieprzył sprawę. Swoją drogą, jeśli faktycznie to byłby tak świetny film, to wątpię, że ktoś by o nim zapomniał... DiCaprio trochę szkoda, fakt.
TSN jest rewelacyjny.
Gala rozdania Oscarów-uroczystość podczas,której nagradzane są najlepsze filmowe produkcje roku. Jeżeli taka gala,która swoją działalnością stała się symbolem kina komercyjnego,powinna nagradzać najlepsze dzieła(tak jak zrobiła to np. w 2008r. i przedtem),a chociaż nie pomijać kluczowych produkcji,choćby przy nominacjach.
Wytłumacz mi czym są dwie nędzne nominacje dla Nolana,gdy brak tej najważniejszej ?! Uważam nominację Hooper'a za o wiele bardziej uzasadnioną niż Fincher'a(który jak już niejednokrotnie zauważyłem,a Ty chyba miałeś się okazję to czytać,uważam,że się kończy). Filmy takie jak 127 Godzin,True Grit,Black Sawn(prócz roli Portman,nie jest powalający),Incecpja i w końcu The King's Speech są ciekawsze niż film o FB. A Wyspy już nie wliczam,widocznie akademia gustuje już w prostych produkcjach.
Wyspa wyrzucona,a nominacje do globów to mały wyjątek potwierdzający Twoją rację ?
"Trochę szkoda DiCaprio",mam na to ostatnio chodliwy cytacik "Znasz lepszych,ja takich nie znam !"