A mam do Was takie pytanie, zupełnie z innej beczki. Chodzi o spoilery. Czy dużo czytaliście o akcji AOTC? Ja tak. I kiedy w piątek dorwałem książkę, to rozczarowałem się, bo wyszło, że w książce nie było, żadnej sceny, która znajdzie się w filmie, o której nie widziałem. Jedynie kilka scen, o których wiem, że nie będzie ich w filmie. Ale to nie to samo. A jak wy podeszliście do sprawy? Czy AOTC wciąż dla Was jest raczej tajemnicą skrywaną do 16 maja (lub 11)?
spoilery
a to ciekawy temat.
Ja na przykład prawie nic nie wiem co tam będzie (no może bez przesady że nic, ale w każdym razie bardzo mało). Ale widziałąm już co nieco.
Czyli nadal to dla mnie tajemnica
Natomiast dzisiaj oglądałam sobie książkę "Atak klonów" w Empiku i (hehe... jakie to do mnie podobne) przeczytałam zakończenie. No coż, to było do przewidzenia, ale teraz już wiem jak się skończy. Jedna tajemnica mniej.
W sumie z Mrocznym widmem też tak było (że mało wiedziałąm o filmie).
I dobrze.
Zobaczę 16. Albo 17.
PS. Ale kilka spoilerów na Bastionie przeczytałam...
Koniec AOTC
Tu akurat masz racje. Koniec AOTC jest bardzo przewidywalny. Wiadomo jak sie konczy romans, w tej części i to bez czytania końca powieści. Wiadomo także (np. z ANH czy tytułu - "Atak klonów") co się dzieje w galaktyce. Oczywiście w Epilogu ksiązki są dwie fajne scenki, ale to właśnie środek filmu tym razem jest najmocniej rozbudowany. Tam będziesz mieć, przez pierwszą połowę, coś co przypomniać będzie trochę zagadkę kryminalną, film gangsterski no i opowieść miłosną. A jak przesłuchasz soundtrack, to zobaczysz jak piękne są utwory "Across the Stars" i "The Meadow Picnic", które trochę się przewijają, przez wątek miłosny AOTC. Ciekawi mnie czy Across the Stars kiedyś będzie rozbrzmiewać na ślubach (na starwarsowców na pewno). Ale oba utwory są, tak piękne, zwiewne, delikatne, zupełnie nie podobne, do tego co było znane w SW, ale w SW nie było takiego wątku miłosnego. Han, Luke, Leia - to była dziecinada w porónaniu z Anakinem i Padme. Przynajmniej wg książki i scenariusza. A jak to wyjdzie w kinie, zobaczymy wkrótce.