Miło mi się spędzało czas na tym... tamtym portalu. Szkoda, że wszechmocnej redakcji obojętne jest zdanie użytkowników... Tak spartolić wszystko. Ale od dłuższego czasu widać było, że administracja ma zupełnie inny pogląd na rzeczywistość od tej najwierniejszej części filmwebowskiej społeczności, która wiele godzin spędziła na ulepszaniu bazy filmowej. Teraz liczą się nastoletni wielbiciele Hanny Fontanny. Wy (administracja) nie zrobiliście praktycznie nic aby to z czego słynie filmweb czyli baza filmowa rozwijała się. Wy postawiliście na reklamy i pierdoły typu "znajomi". A z dniem dzisiejszym dokonaliście ostatecznego zamachu na portal filmowy przekształcając go w portal społecznościowo-pokemoniasty. Gratuluję!
Dokładnie. Popieram w 100%. Właśnie straciliście następnego użytkownika (mnie), no chyba, że wprowadzicie opcję wyboru wersji strony.
Nie ma mowy o przesadzie! Przecież teraz nie da się korzystać z tego... nie nazwę tego filmwebem! I pieprzę to jeśli do jutra nie powróci stary filmweb to także żegnam!!
"przekształcając go w portal społecznościowo-pokemoniasty." trafiłeś w sedno! niedawno zastanawialem sie ze filmweb to jedna z niewielu stron, która swoja popularnosc nie zawdzięcza popowemu syfowi czyli pojsciu w kierunku portalu spolecznosciowego... pomimo bardzo wielu uzytkownikow filmy i aktorzy oceniani sa dosc obiektywnie...teraz poprzez te żalosne opcje jak "gustopodobni" odwracacie sie od porzadnych uzytkownikow robiac ukłon w strone dzieciaków... jesli nic nie zostanie zmienione w krotkim czasie w top10 bedzie mozna zobaczyc hanne montane, piłe 10 i wlatcow much...
Heh, no właśnie ;).
Ale te zmiany nie były wcale konieczne...Nie zdziwi mnie, jak wiele osób będzie tutaj zaglądać rzadziej.
nareszcie jest edycja postów przynajmniej. Małe a cieszy. Osobiscie bym sie przyzwyczajił gdyby mozna było zmienic kolorystyke ( a najlepiej wlasnie motyw skórek )
kurczę, wchodzę dziś na filmweb a tu poracha: nie dość, że zamuła, to jeszcze to, co było najlepsze (kokpit!) usuneli. Beznadzieja totalna!!!! Szkoda mi tamtego, dobrego i starego filmwebu....
Po cichu liczę, że jednak za jakiś czas spełnią żądania użytkowników. Teraz chyba pozostaje im zainwestować duże pieniądze w farmę serwerową, bo dzięki gustopodobnym i innym tego typu pierdołom serwery ledwo zipią. To też ciężko było przewidzieć? Zresztą, natura nie zna próżni, portal tak obciążony że ledwo działa? Jak 50% ludzi odejdzie, to zacznie chodzić szybciej :D
Mi tam kokpit nie przeszkadzał, przyzwyczaiłam się już do tych "pierdółek" ale zlitujcie się i zróbcie choć jedną - ciemną skórkę do wyboru. Obecne korzystanie z FW jest męczące :(
Zgadzam się w zupełności z poprzednikami... to jak teraz wygląda obecnie korzystanie z filmweba jest co najwyżej godne pożałowania. Strona ładuje się o wiele, wiele wolniej. Wcześniejszy intuicyjny interfejs był o niebo lepszy, ten obecny jest nie do ogarnięcia dla osób z nim nieobytych. Już pomijam, że jasna skórka jest ohydnie beznadziejna... może administracja w końcu wzięłaby sobie do serca głosy użytkowników, bo z tego co widzę mało jest opinii pozytywnych . Nie żebym był niewdzięczny za trud włożony w te zmiany, ale nie były one nikomu potrzebne...
Popieram, jak dziś odpaliłem filmweb to myslałem że mi oczy wypali... co to ma być, kolejny gniotowaty portal dla nastolatek uwielbiających High School Musical? Gdzie stary filmweb, przecież na to nie da się patrzeć! Jeśli nic się nie zmieni ja też zrezygnuję z tego portalu ponieważ stał się on nieuzyteczny! Nie mam zamiaru patrzeć na latające mi po ekranie różowe Kucyki Ponny i Hanny Montanny!
Popieram. Było miło, ale się skończyło. Jeżeli nic się nie zmieni na lepsze, to będę odwiedzała FW tylko pod przymusem.
Haha. Jak to jest, że zawsze jak się zmienia wygląd jakiegoś portalu to użytkownicy narzekają? Jak był fecabook zmieniony to był protest, a teraz nikt sobie nie wyobraża jakby mógł korzystać ze starego. Z gronem też tak było, a teraz się wszyscy przyzwyczaili.
Do filmwebu też się przyzwyczaicie. I jak przestaniecie narzekać na wygląd, to zobaczycie, że jest naprawdę wiele fajnych funkcji, których nie było w starym fw.
dokladnie... pora poszukac nowego portalu filmowego... filmweb wyglada teraz jak nasza-klasa.pl ... zenada
Problem w tym że to nie nasza klasa czy facebook dla głupiutkich nastolatek, a portal o filmach i w obencnym jego kształcie stał się bezużyteczny!
Calkowiecie sie z TOba zgadzam. Nowy filweb to jakies nieporozumienie. Jakis jarmark, z ktorego nie da sie korzystac (w stylu nowego GG).
Przyłączam się i zarazem żegnam z filmweb... a może już filmwebnaszaklasafotkapokemonek.pl . Wracam, gdy będzie jak dawniej .
Śmiem twierdzić, że żaden z Adminów i tak tego nie weźmie pod uwagę. Administracja robi tylko to, co chce, nie zwracając uwagi na zdania użytkowników.
A w końcu portal jest dla nich, powinien być robiony pod ich gusta.
Już wtedy, gdy nowy filmweb był tylko wersją beta, wiele osób protestowało przeciwko niemu, ale zostało to całkowicie olane i został on wprowadzony.
Popieram założyciela postu.
Mam tylko nadzieję że ktoś założy coś na miano starego filmweba...
Kurcze,co chwilę się cieśnie na usta jedno "spieprzyliście taki fajny portale".
Popieram Was wszystkich! Nawet osoby nowej nie można dodać, w sumie do filmów to tylko WWW i recenzje, brak ulubionych, brak wszystkich zalet poprzedniego filmwebu. Po co odplacie nowego "filmweba", skoro on nie jest w najmniejszym stopniu dopracowany ?! Totalne oburzenie. Tym bardziej, że przez pół maja zapierda#ałem na filmweb, by coś dodać, by tworzyć tą stronę. A teraz gówno można zrobić. I tyle, pozdrawiam i gratuluję IQ pracownikom portalu.
Właśnie wywaliłem logo Filmweb z paska podręcznych adresów i wstawiłem na to miejsce IMDb, niestety nigdy nie przepadałem za IMDb, ale teraz jest to tzw. "mniejsze zło", gdyż przynajmniej chodzi szybko i sprawnie w przeciwieństwie do tego czegoś...
Nie dramatyzuj. Ja korzystam z youtube mimo że już trzy razy zmieniali go na gorsze... Jak odchodzisz bo nie podoba ci się nowa grafika, opcja znajomi i układ strony to znaczy że przywiązujesz wagę do pierdół. Mi się też parę rzeczy tu nie podoba, np. niedokładne informacje o użytkownikach i filmach, to że nie akceptują moich kontrybucji, brak linków z profilu jednego aktora do drugiego jeśli są np. małżonkami..itd. Ale całość spełnia moje oczekiwania.
Jak to wszystko będzie działać i wyglądać jak teraz to chyba też poszukam czegoś innego... Szkoda, bo to była przyjemność tu zaglądać...
Dokładnie... Ta strona gorzej zbadziewić się nie mogła. Do wczoraj była moją ulubioną...
Żeby tak choziaż dali wersję wyboru wersji...
Chyba się przyłączę do tych, którzy się stąd zawijają forever ;((
przykre jest jedno: wchodzę na filmweb gdzie od lat towarzyszyło mi fajne tło. Biel powoduje, że czuję się jak na obcym portalu;/
Jeżeli za jakiś czas ta strona się nie zmieni na lepsze (bo jak na razie odpowiedzialni za tą nową odsłonę zatopili renomę filmwebu!!! - powódź dotarła i tutaj) również ze łzami w oczach i wspomnieniami związanymi z użytkowaniem tej, znaczy tamtej strony, wypiszę się definitywnie. Ponieważ szkoda mi czasu na kolejną stronkę typu wasza-klasa i podobne.
Popieram wszystkie posty. Spartolone dokładnie. Przecież filmweb to nie gazeta. Można by jeszcze dołożyć pogodę, motoryzację, itd. W starej wersji wszystko było czytelnie poukładane a w tej nie można się połapać. Wywalcie tego informatyka - gazeciarza to wrócimy do Was, Chcemy poprzednią wersję.
Oczywiście popieram posty, nowa szata graficzna jest fatalna ;/
Po 1wsze należy zmienić te jasne tło, bo na dłuższą mete źle się na nim czyta, potem skasować te setki ankiet, odnośników i innych niepotrzebnych i przeszkadzających pierdół, na końcu zmienić tak menu żeby było bardziej przejrzyste i będzie git.