Oceniłam ponad 50 filmów i chociaż minęło od tej pory już kilka miesięcy żadnej listy gustopodobnych nie otrzymałam cały czas widnieje ten sam napis "Widzimy, że oceniłeś już 53 filmów! Trwa przygotowywanie Twojej listy Gustopodobnych™ oraz rekomendacji. Jak tylko będą dostępne prześlemy do Ciebie powiadomienie.." Więc zablokowałam swój profil.
zajrzyj w ustawienia własnego profilu > zakładka prywatność > pokazuj moje głosy: wszystkim -- zaznacz tę opcję nawet jeśli masz ją już zaznaczoną, zapisz ustawienia i czekaj, może to pomoże
jeśli to nie pomoże to daj znać
FAQ mówi o tym:
14. Mam 50 głosów, ale cały czas nie mam swoich rekomendacji/Gustopodobnych.
Są dwie możliwości: - Nie udało się znaleźć użytkownika, który oddałby głos na 50 tych samych filmów, co Ty;
- Mimo że udało się znaleźć takiego użytkownika, Wasze podobieństwo jest zbyt małe.
Aby otrzymać rekomendacje, musisz ocenić więcej filmów.
Ja mam ocenionych ponad 1000 filmów i 202 seriale, a gustopodobnych mi wyświetla tylko 20-stu, pewnie tyle jednorazowo może wyświetlić, ale z kazdym z tych 20 mam wspólnych filmów od 50 do 80, czyli na ponad 1000 ocen mało znalazło mi osób, które by miały ocenione te same filmy co ja, podobnie ocenione.
Musisz po prostu ocenić, więcej filmów, przy 200 filmach tych takich najpopularniejszych na pewno wyświetlą się gustopodobni i rekomendacje.
Zresztą Ci gustopodobni to raczej zbędny wodotrysk, który tylko zajmuje miejsce w kokpicie:), ale rekomendacje są dobre, ale działają tylko do "szans, że ci sie spodoba" 60%. A pewnie są filmy które według tego algorytm miałby by szanse się spodobac na 10%, a mogłyby mi bardzo przypaść do gustu.