Witam,nie wiem czy tutaj powinienem pisać ten temat,ale pisze.Zauważyłem pewną niesprawność,dodałem tydzien temu opis,nie zostal rozpatrzony do dzis,a wczoraj dodalem film,i odrazu odrzucili...wiec nie rozumiem,prosze o rozpatrzenie mojego opisu filmowego

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
tomibiks

Dane które dodajemy dzielą się na grupy. W tej chwili nie pamiętam jakie, ale opisy są w innej grupie niż dodawane filmy, dodawane tytuły i takie małe informacje typu kraj, czas trwania itd. Weryfikatorzy sprawdzają te kontrybucje po kolei i kontrybucje będące dodanymi tytułami, osobami, gatunkami itp. są sprawdzane szybciej. Natomiast Twój opis jest w innej grupie kontrybucji i tam kolejka jest dłuższa - jest to wolniej sprawdzane.

W któryms miejscu nawet jest podawane na bieżąco ile trwa przybliżony czas czekania na sprawdzenie kontrybucji z danej grupy, ale w tej chwili nie wiem gdzie to jest na tym nowym filmwebie. Np. na sprawdzanie obsady trzeba czekać bardzo długo. Często kilka miesięcy. Najszybciej sprawdzają te drobne informacje typu dodane tytuły, osoby, gatunki, kraje itd.

tomibiks

włąsnie miałem sie pytać kto to sprawdza? bo dodałem tytuły odcinkow do anime - naruto, widze kilka osob tez i czekaja i czekaja... moze tych weryfikatorow jest za mało?

kwiateusz

Jest sporo weryfikatorów (podobno), ale ilu to Ci nie odpowiem. Poza tym jest też taka kwestia, że to jest praca społeczna. Oni robia to kiedy chcą. Jak wyjadą na wakację czy im się nie chce, czy mają własne zajęcia, to nie sprawdzają kontrybucji i wtedy nie ma znaczenia ilu jest weryfikatorów tylko ilu pracuje w danym czasie. Teraz są wakacje i do tego ukrop, więc nie należy się spodziewać ich jakiegoś szczególnego siedzenia przed kompem tylko po to, żeby to wszystko sprawdzać.

Natomiast jeśli chodzi o kwestię do kogo to trafi, to trafi do przypadkowego weryfikatora. Oni po prostu biorą i sprawdzają kontrybucję, która jest pierwsza z brzegu - na wierzchu kolejki - tzn. przyszła jej kolej. Potem są w tej kolejce inne dodane przez ludzi później i tak po kolei są one odkrywane, że tak powiem i weryfikator, który akurat sprawdza kontrybucje z danej takiej grupy bierze po kolei te których przyszła kolej. Nie może obejść kolejki i sprawdzić czegos poza kolejnością. Jedyne odstępstwo od sprawdzania w kolejności jest gdy Twoja kontrybucja zostanie odrzucona. Wtedy ją poprawiasz i tą poprawioną - link do niej (razem z linkiem do tej pierwszej odrzuconej!) wysyłasz albo w prywatnej wiadomości, albo na blogu we wpisie wpisujesz u tego konkretnego weryfikatora, który tę konkretną kontrybucje Ci odrzucił. Chodzi o to by była kontynuacja. On Ci da jakieś uwagi i zgodnie z tymi uwagami to zmieniasz (w razie wątpliwości męczysz go i dopytujesz się - masz do tego prawo!) i wysyłasz mu już to poprawione. I wtedy on to sprawdza poza kolejnością, dlatego, że liczy się, że już swoje odczekałeś w tej kolejce, a teraz to jedynie poprawka.

Eleonora

powinna być opcja że sa np weryfikatorzy konkretnej rzeczy w sumie narazie przychodza mi do głowy seriale (bo filmow tak czesto sie nie uaktualnia) którzy lubia ten serial, interesują sie i mogą zajmowac sie tylko i wyłącznie tą rzeczą. Byłoby fajnie bo przynajmniej popularne seriale nie czekałyby w kolejce tylko przez zapalencow byłyby akceptowane od ręki.

Ale w sumie co mi tam, nigdzie mi sie nie spieszy

kwiateusz

czas oczekiwania na dany typ kontrybucji:

http://www.filmweb.pl/contrib/status