Pobieranie plakatów. Pewnie ktoś już o to pytał ale, niestety nigdzie tego nie znalazłam. Więc grzecznie pytam... czy wie ktoś może jak pobrać plakat z galerii, oczywiście w większym formacie (takim jaki otwiera się w galerii)? Po otwarciu galerii mogę pobrać tylko pierwszy i/lub ostatni plakat. nie mogę też, jak to jest w przypadku zdjęć, kliknąć na miniaturę i zapisać w normalnym (dużym) formacie. O co chodzi? Może po prostu nie wiem o jakiejś blokadzie? Poradźcie coś...
Ależ można pobrać.
Otwierasz dany film na stronie plakaty. W Firefoxie wchodzisz w Narzędzia -> Informacje o stronie. Następnie w zakładkę Media. Tam masz wszystkie obrazki ze strony. Szukasz odnośnika do plakatu i kopiujesz go. W odnośniku przed rozszerzeniem jpg masz cyferki oznaczające rozmiar pliku, 1- kwadratowa miniaturka, 2 - miniatura, 3 - pełny rozmiar. Tutaj dostępne są tylko 1 i 2 dlatego musisz zamienić na 3. Odnośnik z 3 wklejasz w adres i możesz zapisać cały plakat.
po co aż tyle roboty z wyszukiwaniem który plakat jest który? wystarczy wejść na stronę z plakatami, prawy klawisz myszy, kopiuj adres obrazka, nowa karta, wklej i zamień 2 na 3 (pełny rozmiar)