Zatrważające jest dla mnie to co dzieję się z polskimi stronami internetowymi, coraz częściej przeglądając witryny wydaje mi się, że są on kalkami fotki.pl. Dlaczego portale dostosowywane są pod grupę wiekową 13-16? Stary Filmweb jest dobry ponieważ jest biblioteką filmową, w której człowiek może bardzo swobodnie poruszać. Do tego szata graficzna oraz interface, jeśli beta wejdzie w życie będę za nimi tęsknił jak ludzie za PRL-em. Największą z moich obaw co do nowego FW jest to, iż takie "społecznościowe" dostosowanie owego portalu doprowadzi do jego zniszczenia w sensie intelektualnym.
Ludzie zaczną spamować i wypisywać głupoty, zamiast dzielić się spostrzeżeniami oraz emocjami. Obawiam się, że portal, który pokochałem za prostotę i kontakt (najczęściej) z wartościowymi ludźmi po prostu przestanie istnieć. Wedrze się doń impotencja intelektualna, która sprowadzi ten portal do rynsztoku, stojącego na równi z fotką.pl.
Proszę pamiętajcie czym był Filmweb czym nadal jest i czym wkrótce może się stać,
może lepiej stworzyć drugi oddzielny portal pod patronatem, zamiast wycinać kolejne stare drzewo lub próbować je przesadzić. Ludzie czy wy za grosz sentymentu nie macie?