Zatrważające jest dla mnie to co dzieję się z polskimi stronami internetowymi, coraz częściej przeglądając witryny wydaje mi się, że są on kalkami fotki.pl. Dlaczego portale dostosowywane są pod grupę wiekową 13-16? Stary Filmweb jest dobry ponieważ jest biblioteką filmową, w której człowiek może bardzo swobodnie poruszać. Do tego szata graficzna oraz interface, jeśli beta wejdzie w życie będę za nimi tęsknił jak ludzie za PRL-em. Największą z moich obaw co do nowego FW jest to, iż takie "społecznościowe" dostosowanie owego portalu doprowadzi do jego zniszczenia w sensie intelektualnym.
Ludzie zaczną spamować i wypisywać głupoty, zamiast dzielić się spostrzeżeniami oraz emocjami. Obawiam się, że portal, który pokochałem za prostotę i kontakt (najczęściej) z wartościowymi ludźmi po prostu przestanie istnieć. Wedrze się doń impotencja intelektualna, która sprowadzi ten portal do rynsztoku, stojącego na równi z fotką.pl.
Proszę pamiętajcie czym był Filmweb czym nadal jest i czym wkrótce może się stać,
może lepiej stworzyć drugi oddzielny portal pod patronatem, zamiast wycinać kolejne stare drzewo lub próbować je przesadzić. Ludzie czy wy za grosz sentymentu nie macie?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa