Witam, jest możliwość dodania gdzieś opcji, która zmieniałaby politykę wyświetlania tytułów, tzn. preferencję oryginalnego tytułu nad zlokalizowanym?
Innymi słowy, wolałbym czytać angielskie tytuły (lub hiszpańskie, jeśli film jest hiszpański, niemieckie jeśli jest niemiecki, etc), a mniejszym drukiem tytuły alternatywne (tzn. spolszczone, albo zangielszczone).
Myślę że nie jestem sam w swoich preferencjach w tym temacie.
Zangielszczone w sensie, np. film Takashiego Miike pt. "Koroshiya 1" może być tłumaczony przez amerykańczyków jako "Ichi the Killer" (dane z IMDB) - to jest to "zagielszczenie" - za to przez polaków nazwany jako "Ichi Zabójca" (dane z Filmweb) - to natomiast jest to "spolszczenie".
Chodzi mi o to, żeby Filmweb pokazywał jako główny tytuł nazwę "Koroshiya 1", a mniejszymi: "Ichi Zabójca / Ichi the Killer".
Oczywiście NIE chodzi mi o to, że dla niektórych tytułów brakuje tłumaczeń (czyli oczywiście zdaję sobie sprawę, że skoro Filmweb nie posiada w bazie tytułu "Ichi the Killer", to mi go nie pokaże), tylko żeby pokazywać oryginały w miejscu na główny tytuł.
(mam nadzieję, że nie zostawiłem żadnych wątpliwości ani furtek, co do których można się przyczepić zmieniając temat)