Brak "Urodzonego 4 lipca" w ankiecie, jest żenującym filmwebowym wydarzeniem. Brak głosu ode mnie.

GhostFace

jak dla mnie też jego najlepsza rola. jak mogło zabraknąć tego filmu?

patus1111

nie wiem, ale bardzo proszę o odpowiedź filmwebowych redaktorów, dlaczego nie ma? Czego zabrakło? W czym ta przejmująca kreacja, jest gorsza od błaznowania w "Tropic Thunder"?

GhostFace

Żenujący poziom ankiety, żenujące krytykowanie Cruise'a (które robi się już nudne).

Co by o nim nie mówić, to jednak stworzył kilka ról z naprawdę najwyższej półki. Do takich ról zaliczam wstrząsającą kreację w "Urodzonym 4 lipca".

Ale zaraz, wchodzę i nie dowierzam własnym oczom - nie ma tej roli wymienionej w ankiecie, jak to możliwe? Tymczasem na specjalnie życzenie użytkowników, została dodana rola z "Ostatniego samuraja", niezła nawet, ale to nie ten kaliber, nie ten poziom gry, co u Stone'a. W "Urodzonym 4 lipca" Cruise autentycznie zachwyca, bo pokazuje, że jest aktorem dramatycznym pełną gębą.

Załamać się również można, bo znakomite role z "Magnolii" (najtrudniejsza rola Cruise'a, bo najbardziej osobista) i "Oczu szeroko zamkniętych" (tutaj pokazał, że jest dojrzałym aktorem), gdzieś na samym dole. Rola w "Raporcie mniejszości" także niedoceniona, a miał Cruise w tym filmie spojrzenie, którym mógłby zabić.

Bardzo nieprofesjonalna ankieta (skandaliczny brak "Urodzonego 4 lipca"). Wyniki przemilczę. Zgadzam się tylko z pierwszym miejscem, Lestat w wykonaniu Cruise'a jest niezapomniany. Ale to oczywistość. Szkoda, że jego pozostałe wielkie role są niedoceniane przez użytkowników.

TOP 5 najlepszych ról Cruise'a wg. mnie:

1. "Wywiad z wampirem"
2. "Oczy szeroko zamknięte"
3. "Magnolia"
4. "Urodzony 4 lipca"
5. "Raport mniejszości"

La_Pier

tak, tak, tak ;) pzdr