Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego nie ma w tej ankiecie oryginalnego Człowieka z Blizną z 1932?

PotC_Fan

Zapewne z tego samego powodu, z którego nie ma wielu innych. Pytanie brzmi: "który z poniższych jest najlepszy" a nie "który film uważasz za najlepszy"

Green_2

Niby tak, ale czy w takim razie dobrym pomysłem jest podawanie w odpowiedziach choćby takich "Gangsterów", którzy nie mają nawet 1200 głosów?

PotC_Fan

Dobrym pomysłem jest również czytanie ze zrozumieniem - Który z poniższych filmów gangsterskich z PROHIBICJĄ W TLE podobał Wam się najbardziej? - być może dlatego Scareface trochę tu nie pasuje.

Caloriffer

Dobra, trochę przesadziłem i sam przeczytałem bez zrozumienia. Ale to głównie dlatego, że można się zdenerwować jak kolejny raz czyta się tekst z cyklu"A dlaczego nie ma tego co ja chce, żeby to było, a tego nie ma, a powinno być".

PotC_Fan

To samo chciałem napisać!
Chyba najlepszy film gangsterski jaki widziałem. W dodatku w stylu noir;) Dziwi nieco obecność serialu... Błąd metodologiczny?

venomyoshi

Czy ja wiem ? Szczerze mówiąc az sie prosi o Boardwalk Empire.

KrisM

Nie chodzi o tematykę, tylko o rodzaj filmu. Nie można porównywać serialu i filmu pełnometrażowego bo to dwie różne klasy. Nie osądzam, która kategoria jest lepsza, bo jedni lubią zawody pływackie a inni pływanie synchroniczne:) Po prostu w/g mnie nie powinno się ich mieszać w jednej ankiecie.