10 FILMÓW KTÓRE WEDŁUG WAS BYŁO TAK OKROPNE ŻE NIE MOGLIŚCIE W SPOKOJU ZJEŚC POSIŁKU.
zdecydowanie mogę sie pod tym rowniez podpisac!! Uwazam zreszta ze od jakiegos czasu polskie kino mozna omijac szerokim lukiem. Wszystkie najnowsze polskie komedie sa na "jedno kopyto" nudne, proste i wulgarne!!! i Cezary tania podrobka Jima Carrey'a...... fuj
W ścisłej czołówce umieściłbym "Głowę do wycierania" ("Eraserhead") - debiut D. Lyncha.
Parę dni temu miałem wątpliwą przyjemnośc obejrzenia ostatniej części cyklu "Planeta małp" (nie mylić z najnowszą wersją "Planety małp"). O ile pierwszy film jest OK (nie mówię o serialu tylko o filmie pełnometrazwoym z Ch. Hestonem) to pozostałe (były to chyba produkcje telewizyjne) to porażka. A już szczególnie owa ostatnia część, czyli "Bitwa o Planetę małp".
A z naszego podwórka, nie będę oryginalny - "Szamanka". Sięganie do repertuaru z przełomu lat 40tych i 50tych nie ma chyba sensu.
najwieksza kicha to z pewnoscią film "Przedwiśnie" oglądałem ten film pod każdym względem ten film był do kitu słaba fabuła , akcja filmu też kiepska a także "Pan Tadeusz" cały film wirszem gadali jednym słowem muwiąc bez komentarza
Co do Szamanki to zgadzam się zupełnie!Miał być szokujący a był obrzydliwy,a co do posiłku to również zjeść niemogłem po obejrzeniu tego arcydzieła...Ochyda.
inny wielki film to Wodny Świat:160 mln.$ i nic z tego na ekranie nie widać.Równie dobrze można było zrobić ten film w brytwance i byłby taki sam efekt.
No i jeszcze Bitwa o ziemie. Sensu tam nie widziałem.Showgirls i Bardzo Dziki Zachód to również znakomite przeciwieństwa dobrego gustu i smaku (i talentu reżyserskiego)
Można było by tak przez tydzień...Jak opracuje liste "najgorsze z najgorszych "to coś dopisze...
"Bitwa o ziemię" - o tak! Ostatnio pokazało to TV4. Jest to jeden z tych filmów, po których widz powinien podać twórców do sądu o zniesławienie, bo najwyraźniej sugerują mu, że jest skończonym debilem
Oglądałem wiele filmów słabszych i lepszych, ale ostatnim filmem przy którym szczerze sie wynudziłem na śmierć, był HULK :-/ Co za katastrofa, oglądałem ten film zaraz jak wszedł do kin (czyli już jakiś rok temu) i do dziś uważam, że zmarnowalem nim cenne 2.5 godziny mojego życia. Ostatnio na czym sie strasznie rozczarowałem to "Van Helsing", ale nie zaliczam go do najgorszych filmów jakie widziałem ;)
Od najgorszego:
1. Matrix rewolucje
2. Ali G in da house
3. Freddy got fingered
4. Czerwona róża (omijać szerokim łukiem!!!)
5. Pieniądze to nie wszystko
6. U-571
7. Kill Bill
8. Gangi Nowego Jorku
9. Kariera Nikosia Dyzmy
10. Quo vadis PL
Jest to tylko i wyłącznie mój gust, więc nie zadawaj pytań co, po co i dlaczego.
Powyższe filmy mnie: zanudziły, zniesmaczyły, doprowadziły do szału, ścięły z nóg, rozbawiły głupotą *
* - niepotrzebne skreślić