informacja pojawiła sie na http://www.jacky.republika.pl/ (pewnie nie tylko tam) i mam pytanie czy cos wiecie na ten temat poza krótką wzmianką i czy ktos miał np dostep do tej gazety i czy filmy w niej umieszczone są np. jakościowo godne uwagii (choc przy metropolis nie mozna oczywiście niczego duzego wymagać) ...dzieki z góry za dopowiedz....mam tylko nadzieje ze chodzi o film Langa i to nie Czesława..:)))))

thom95

Ja miałem dostęp do tej gazety. W Katowicach jest niemal w każdym kiosku. Obecnie w "Klubie Konesera" jest "Pianista" Polańskiego, ale już w 8 kolejnych numerach będzie klasyka kina niemego! Gazeta (przynajmniej ten numer z "Pianistą") kosztuje 9,99 pln!!!
Faktycznie w następnym numerze będzie "Metropolis", a dalej (kolejność nieznana):
2 genialne filmy Griffitha: "Narodziny Narodu" i "Nietolerancja"
"Nosferatu"
"Upiór w Operze"
"Dzwonnik z Notre Dame"
"Gabinet Doktora Caligieri"
i "Pancernik Potiomkin".
NIe wiem jaka będzie jakość tych DVD, ale ja w ciemno kupuję conajmniej 5 filmów z tej kolekcji!
Już się nie mogę doczekać!!!

Jacobi

Rany zatkało mnie naprawde takie filmy to ja nawet sie nie zastanawiam!!!!!!!!!!!!!!! jakośc jak wiadomo rózna (przyzwyczajony jestem jeśli chodzi o filmy w gazetach..:P) ale jeżeli to bedzie - tak jak ma być to naprawde bomba wydawnicza!!!!!!!!!! rewelacja ..tylko czy tak fajnie bedzie no zobaczymy...:) sceptyczny jak zawsze...Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz na info......... w katowicach piszesz ze jest ....hmm...to dla mnie bliziutko to moze dorwe jeszcze tego pianiste.......

Jacobi

Chyba się mylicie - na okładce pierwszego numeru "Kina konesera" jest zapowiedź "Metropolis" w drugim numerze i reklama pakietu ośmiu filmów, który ukaże się dzień później - 24 września. Inne filmy z tego pakietu raczej się w "Kinie konesera" nie ukażą - "Metropolis" jest, jak sądzę, formą promocji pakietu, tak jak do "Gali" był dołączony kiedyś film Hitchcocka "Starsza pani znika", a był sprzedawany jednocześnie w pakiecie ośmiu wczesnych filmów tego reżysera. Zresztą wydawca jest ten sam. Oba pakiety dostępne są (Hitchcock) i będą (Historia kina niemego) także w kioskach.

BartekM

Obawiam się, że masz racje... Chociaż pewności nie mam! Poza tym pakiet tych 8 filmów ma wyjść 24 listopada!

Jacobi

i co? ju dawno minął 23 wrześni, a "Metropolis" jak nie było tak nie ma!!! (Przynajmniej w Katowicach)

Jacobi

Hej na stronie http://www.jacky.republika.pl/ znajduje sie data : X/04 - Kino konesera - Metropolis... i tyle pewnie wogóle nie wyjdzie :( trudno powiedziec takie zmiany sie zdarzają, ale czasami .....by zamienic film na inny pozdrawiam......