Dodając komentarz do pytania o najbardziej romantyczny film pomyślałam sobie o "Nigdy w życiu" i świetnej roli Danuty Stenki...i przez chwilę przeszła mi też myśl, co by było gdyby to nie ona wygrała casting... a jeśli nie ona to kto?
Na chwilkę zamieńcie się w reżysera i rzućcie jakieś propozycje!!!
Hoo ha! Witaj! Wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią mi, że będę pierwszy.
Z tego co pamiętam rolę tę dostała już Krukówna, ale z niej w ostatniej chwili zrezygnowali... Pod uwagę wchodziły także Ostałowska i Radwan. A Stenka była i tak najjaśniejszym punktem tego marnego (pardonsik) filmiku, chociaż osobiście chciałbym zobaczyć w roli Judyty Gabrielę Kownacką, gdyby była parę lat młodsza. Natomiast jeśli chodzi o najbardziej romantyczny film (bo ''Nigdy w życiu'' to najbardziej landrynkowy- a to nie to samo) to zdecydowanie ''Między słowami''. Pozdr.
Tak, Gabriela Kownacka - ciekawa propozycja, nie pomyślałam o niej, a faktycznie niczego jej nie brakuje :)
Osobiście uważam, że Stenka poradziła sobie z tą rolą. Film był nawet dobry, prosty, lekki. Ludzie chcą oglądać tego typu filmy. Świadczy o tym choćby nawet fakt, że w kinach były tłumu i to nie tylko w pierwszym dniu wyświetlania.