Uważam, iż jest to serialu zrobiony z ogromnym rozmachem, by wiernie oddać klimat największej wojny w historii ludzkości.
Jest zajeb..... normalnie cool!!!! Przyznam się bez bicia, że mam jego wszystkie odcinki na piratach i oglądałem je juz raz wszystkie bo wcześniej jak leciał w TVN-ie to poopouszczałem kilka odcinków....
Ale film jest cool... Świetne zdjęcia i dobrzy aktorzy... A poza tym dobry motyw jak Ci ludzie opowiadają to wszystko, bo przeciez oni je przeżyli...i to im powinniśmy podziękować bo dzięki nim powstał ten serial...
Rzeczywiście, najważniejsze to zrobić serial i zarobić kapuchę. A przyszło ci do głowy, że to nie tylko komercyjny serialik, ale także hołd złożony tym, którzy walczyli o wolną Europę? Bo przecież gdyby nie bezinteresowne poświęcenie ludzi podobnych do bohaterów serialu kto wie czy nie musielibyśmy dziś mówić po niemiecku...
I tylko żal się robi na myśl, że znowu musimy podziwiać bohaterskie wyczny Amerykanów. Ale niestety na zrealizowanie filmu (zwłaszcza z takim rozmachem jak KOMPANIA BRACI) o polskich żołnierzach walczących podczas IIwś, polskich filmowców - moim skromnym zdaniem - stać nie będzie jeszcze bardzo długo. A szkoda, bo przecież wiele jest do opowiedzenia...
Serial jest do bólu realistyczny. Myślę, że w dużym stopniu oddaje okropność i bezsensowność wojny. Kiedy oglądam takie rzeczy, cieszę się, że nie muszę w czymś tak potwornym uczestniczyć.
Serial jest do bólu realistyczny. Myślę, że w dużym stopniu oddaje okropność i bezsensowność wojny. Kiedy oglądam takie rzeczy, cieszę się, że nie muszę w czymś tak potwornym uczestniczyć.